Venezuela’da protesto eylemleri: 6 ölü

Venezuela’da protesto eylemleri: 6 ölü

Venezuella'da sokak eylemleri devam ediyor, polisle eylemciler arasında meydana gelen çatışmalarda ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği açıklandı

Venezuela'da Maduro yönetimi aleyhindeki protesto eylemleri sürüyor. Çatışmalarda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. 

Venezuela’da muhalif lider Leopoldo Lopez’in dün başkent Caracas’ta düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere katıldıktan sonra polise teslim olması ülkede tansiyonu yükseltti. 

Bir haftayı geride bırakan öğrenci eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Protestocular Lopez için özgürlük istiyor: “Artık bıkkınız ve de o yüzden buradayız. Bunun için Maduro’ya karşı savaşacağız; daha önce olduğu gibi yeniden özgürlüğümüzü istiyoruz.”

Muhalif göstericiler, Devlet Başkanı Nicolas Maduro istifa edene kadar sokağı terketmek niyetinde değil: “Herşeyden önce Leopoldo Lopez’i savunmak için buradayız. Ona yapılan bütün Venezuelıların başına gelebilir. Bir suç mu işledi? Onun tek suçu daha iyi bir Venezuela için tepkisini göstermesiydi. Gösteri düzenlediği için nasıl olur da bir muhalefet lideri hapse atılır?”

Lopez, bir güvenlik görevlisi ve iki protestocunun hayatını kaybettiği geçtiğimiz çarşamba günkü olaylarda sorumluluğu olduğu iddiası ile aranıyordu.

SOKAKTAKİLERİN ÇOĞU ÖĞRENCİ 

Venezuela’da çoğunluğunu üniversite gençliğinin oluşturduğu göstericiler, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu ‘muhalefeti bastırmak, yolsuzluk ve ekonomik krizle mücadelede başarısız politikaları’ nedeni ile eleştiriyor.

Göstericileri Amerika Birleşik Devletleri’nin kışkırttığını savunan Maduro ise bu tepkiler karşısında ‘Ülkede bir kaos ortamına izin vermeyeceğini’ kaydetmişti. Maduro, olaylar ile bağlantılı olduğunu belirttiği Amerikalı üç diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.