Venezuela'daki gösterilerde ölü sayısı yükseldi

Venezuela'daki gösterilerde ölü sayısı yükseldi

Venezuela'da son 4 ayda gerçekleştirilen gösterilerde ölü sayısı 102'ye yükseldi.

Venezuela'da son 4 ayda gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteriler devam ederken, 2 kişinin daha öldürülmesiyle bu gösterilerde ölü sayısı 102'ye yükselmiş oldu.

Venezuela'da yeni anayasayı yazacak kurucu meclisin üyelerinin belirlenmesi için pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere karşı gösteri amacıyla dün 2 günlük genel grev başlatıldı. Genel grevin ilk gününde göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü.

Buna göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı gösterilerde son 4 ayda ölenlerin sayısı 102'ye yükselmiş oldu. Gösterilerin, farklı şehirlerde devam ettiği öğrenildi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, nisan ayında muhalefetin kontrolündeki parlamentonun yetkilerini almıştı. Mahkeme, gösteriler üzerine 3 gün sonra kararını değiştirmesine rağmen gösterilerin yayılmasını önleyememişti.

Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıkları Kontrol Ofisi tarafından, Venezuelalı yetkililere yönelik uygulanan yaptırımla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Venezuela'da kurucu meclis seçimlerinin yapılmasını teşvik ettiği ve ülkedeki gösterilerin şiddetle bastırılmasında rol aldığı gerekçesiyle 13 eski ve görevdeki üst düzey yetkilinin yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Maduro ise ABD'nin, Venezuelalı yetkililere yönelik yaptırım kararı almasının hakaret amacı taşıdığını ve Venezuela yönetiminin devrilmeye çalışıldığını ifade etti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler