Venezuela'nın Ankara Büyükelçisinden "FETÖ" tepkisi

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisinden "FETÖ" tepkisi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret eden Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, FETÖ'nün emperyalistlere hizmet ettiğini söyledi.

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Reyes, FETÖ kime hizmet ettiğini bildiklerini söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimine değinen Reyes, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa’nın emperyalist hırslarına karşı Türkiye kendini güçlü bir şekilde savunabilir. Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen darbe girişimin de arkasında bu hırsların olduğunu biliyoruz. Avrupa’nın beslediği emperyalist hırslara hizmet eden yalakalar var. 15 Temmuz'da bunun açık bir örneği. Bu hırsların sonucu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı ve meşru hükümetinin yıkılmaya çalışılmasını bütün dünya gördü. FETÖ örgütüne mensup olsalar da kime hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Venezuella bu hain darbe girişimini lanetleyen Latin kökenli ilk ülkedir. Benim hükümetim darbe gecesi beni aradı ve olayla ilgili detayları sordu. Bunun demokratik Türk devletine karşı gerçekleştirilen bir darbe olduğunu belirttik. Bunun sonucunda da devlet başkanımız derhal bu hain saldırıyı kınadı."

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.