“Veremden korunmanın yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir”

“Veremden korunmanın yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir”

Gaziantep’te “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinlikleri çerçevesinde resim ve şiir yarışması düzenlendi.

Gaziantep İl Müdürlüğü ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut, verem hastalığının insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen bir halk sağlığı sorunu olarak halen dünyadaki önemini koruduğunu söyledi.

Turgut, gerçekleştirilen başarılı program ve eğitimler sayesinde Türkiye’de verem hastalığının giderek azaldığını belirterek, “Ülkemizde tüberküloz hastalığının teşhis ve tedavisi tüm sağlık kuruluşlarımızda ücretsiz bir şekilde yapılmakta, tüberküloz hastaları her gün doğrudan gözetimli tedavi ile ilaçlarını almakta ve tedavilerini başarılı bir şekilde sürdürmektedirler.”dedi.

“Toplumu veremden korumanın en etkili yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir”

Toplumu veremden korumanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı bir tedavi olduğunu belirten Turgut, “Ayrıca ilimizde gezici dijital röntgen cihazı ile sadece ilimizde de değil bölge ve çevre illere de hizmet verilmekte, riskli gruplar tüberküloz açısından taranmakta. Verem önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmakla birlikte hastalığa yakalandıktan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığımız, ilimizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastalarımızın sağlığına kavuşmaları için her türlü imkânı sunmaktayız.”ifadelerini kullandı.

Yapılan bu tür faydalı programların çocukların sağlık okuryazarlığını geliştirme noktasında önemli bir yol kat edeceğinin altını çizen Turgut, programın düzenlenmesinde emeği geçen başta çocuklar olmak üzere herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.