VESOB Başkanı Faruk Alpaslan istifa etti

VESOB Başkanı Faruk Alpaslan istifa etti

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan yapılan basın toplantısı sonucu istifa etti.

Milletvekilliği adaylığı için görevini bugün saat 17’den itibaren devreden (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan Milletvekili adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.


Basın görevlilerine açıklama yapan Faruk Alpaslan; “Şefik Alpaslan ağabeyim’den devir aldığım ailemizin hizmet geleneğini sürdürüyordum. İki dönem Van Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı, İki dönem Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı, İki dönem Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı, İki dönem Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliğini yaptım” dedi.

 

Alpaslan açıklamanın devamında; ‘’Bugüne kadar üstlendiğim görevlerimden edindiğim bilgi deneyim ve tecrübelerimle hizmetin en güzeline layık olan, çok değerli Van halkımıza ve şehrimize hak ettiği şekilde hizmet ettik. Sorunların çözümünde aktif ve etkin bir rol üstlenmek istiyorum. Kimsenin ötekileştirilmediği herkesin birinci sınıf vatandaş olarak muamele görmeye başladığı bu sürecin sivil bir anayasa güvencesinde toplumsal sözleşme ile teminat altına alınmasını çok önemsiyorum. Atılan olumlu adımların sürdürüle bilmesi için çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini garanti altına almayı çok önemsiyorum. Bu nedenle 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçiminde, aday olabilmek için yola çıkıyorum. Ak Partiden aday olmaya karar verdim. Burdaki istifamı Ankara’da ki bakanlığa bildirdim. Bugün saat 17’den itibaren görevimi devrediyorum” şeklinde açıklama yaptı. (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler