Veteriner adaylarına uygulamalı tanıtım yapıldı

Veteriner adaylarına uygulamalı tanıtım yapıldı

Veteriner hekimliğini seçecek olan lise öğrencilerine uygulamalı mesleki tanıtım bilgilendirilmesi yapıldı.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ileriki zamanlarda veteriner hekimliği mesleğini seçecek olan lise öğrencilerine uygulamalı mesleki tanıtım bilgilendirilmesi yapıldı.   

Konuyla ilgili Sur Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hayvancılık sektörü, hayvan popülasyonunun gittikçe artması, et ve et ürünlerinin insan beslenmesindeki önemi ve teknolojinin ilerlemesi ile eş zamanlı olarak gelişmesi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli bir konu haline geldi. Bu bağlamda Veteriner Hekimlik mesleği de daha cazip hale büründü." dedi.

Açıklamanın devamında, "Gençlerimizin bu saygın ve meşakkatli mesleği tercih etmesinde ön ayak olunması için öncellikle bu mesleğin ne olduğu, ülke ekonomisine katkısı, saha da ne gibi sorunların olduğu ve hastalıklarla nasıl mücadele edileceğini öğrenmeleri amacıyla Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Hakan Hani tarafından Diyarbakır Sur İlçemizde faaliyet gösteren okulların 9.-10. sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye Veteriner Hekimlik mesleği ayrıntıları saha çalışmalarında uygulamalı olarak anlatıldı." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Veteriner Hekimliğini seçmeleri durumunda bu mesleği severek yapacakları, bu meslekte başarılı olacakları ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.