Veysel Karani Türbesi'ne Ziyaretçi Akını

Veysel Karani Türbesi'ne Ziyaretçi Akını

Siirt'in Baykan ilçesi Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Türbesi, yurudun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

BATMAN-Siirt’in Baykan İlçesi Ziyaret Beldesi’nde bulunan Veysel Karani Türbesi’ni ilçe halkının yanısıra; İstanbul, İzmir, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Van, Ağrı, Siirt, Batman gibi yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Veysel Karani’yi ziyaret eden vatandaşlar daha sonra Şex Osman Türbesini de ziyaret ediyorlar.

Diyarbakır’dan gelen bir ziyaretçi: Biz küçükkende buralara gelirdik buralar çok güzel yerler ve bence tüm Müslümanlar böyle dini yerleri ziyaret etmeleri lazım. Birbirlerine yardım etmeleri lazım yardım etmek içinde iyi olmaları lazım allahın güzel kulları olan güzel insanlar daha önce veysel karani çok büyük bir zat bu bölgede kabrinin bulunması da gerçekten büyük bi şans buraları herkesin ziyaret etmesi gerekiyor. Bizde buraya geldik gerçekten çok huzur bulduk ve herkesin her müslümanın buraya gelmesi temennisinde bulunuyoruz.

Ankara’dan gelen Canan Demir adlı ziyaretçi:  “Ankaradan geliyoruz 6 ay önce kızımın geçirdiği trafik kazasından velilerin türbelerini ziyaret için geldik. Bu amaçla Veysel Karani’nin türbesini ziyaret ederek dua ettik. Dilek ve dualarımız inşallah kabul olur ve inşallah kızım için şifa olur” dedi.

Batmandan gelen Sultan D. adlı ziyaretçi: Batman’dan Veysel Karani hazretlerinin türbesini ziyaret etmek için geldiklerini belirterek, “Allahın izniyle Veysel Karani hazretlerinin vesilesiyle dularla bulunduk. Allah’u Teala inşallah dualarımızı kabul eder. Yeryüzünde bulunan hastalara şifa verir inşallah bütün insanların sıkıntısını derdini giderir ve böyle bir zatın bölgemizde bulunması çok büyük bir şans allah buraya gelen herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

Siirt’ten gelen Emekli İmam ve Müderris H.Suat Akdemir, Siirt’ten geliyorum emekli hocayım Siirt’te talebelerim vardır ders veriyorum. Çoktan beri düşünüyordum gelmeyi ama zaman olmuyordu. Allah nasip gelmeyi etti. Veysel Karani Hazretleri büyük bir zattır. Bu bölge insanları buraya ziyaret etmeye gelmelidir. Çünkü bu insan Yemen’de doğmuş Peygamber Efendimiz Medine’deyken ziyaretine gelmiş fakat onu görmek nasip olmadı. Hakkında hadis i şerifler vardır. Peygamber Efendimiz onun hakkında Hz. Ömer (r.a) demişki, “Eğer sen o zatı görürsen ondan dua iste. Onun duasını almadan gitme, hatta ve hatta Peygamber Efendimiz Hz.Osman ve Hz.Ömer e demişki: ‘Eğer ben vefat edersem benim cübbemi alın Veysel Karaniye götürün. Peygamber Efendimiz vefat ettikten sonra Hz.Ömer ve Hz.Osman ile yola çıktılar Veysel karanin olduğu yere vardılar. Baktılar ki, Veysel Karani secde halindedir ve namazı bitirdikten sonra Veysel Karani’ye söylediler ki;  Peygamber Efendimiz (s.a.v) in vasiyetidir cübbemi Veysel Karani’ye götürün ve ona deyinki benim ümmetime dua etsin. Veysel Karani’de ayağa kalkar ve Peygamberimizin cübbesini alır başının üstüne koyar ve duasında derki Yarabbi Hz.Muhammed (s.a.v) in ümmetini affet diye dua eder” dedi.

Veysel Karani’nin türbesine yurdun dört bir yanından gelen vatandaşların yanısıra Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve beraberindeki emniyet personelide ziyarette bulunarak dua ettiler. (Veysi Demir, Muhammed Velioğlu-İLKHA)









 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.