​Virajı alamayan kamyon devrildi: Bir ölü bir yaralı

​Virajı alamayan kamyon devrildi: Bir ölü bir yaralı

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde virajı alamayan kamyonun devrilmesi sonucu bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. İlçe girişi trafiğe kapatıldı.

Silopi ilçesindeki çevre yolu girişinde Halil Taşar yönetimindeki demir yüklü kamyon virajı alamayınca devrildi. Kamyon şoförü kaza yerinde can verirken, arkadaşı Kadir Kurak (19) ise yaralandı.

Edinile bilgilere göre, Halil Taşar (35) yönetimindeki 33 AAR 197 plakalı demir yüklü kamyon, yükünü indirmek için ilçeye giriş tapmak istedi. BOTAŞ mevkiinde olan yol kontrol noktasındaki polislerin aracın girişine izin vermemesi ve çevre yolunda ilçeye girmesi gerektiğini söylemesi üzerine Taşar, geri dönerek çevre yolundan ilçeye girmeye çalıştı.

İlçenin çıkışındaki Çukurca köyü yakınlarındaki çevre yolunun keskin virajında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybeden araç yola devrildi. Kamyon şoförü Halil Taşar kaza yerinde feci şekilde can verirken, arkadaşı Kadir Kurak ise yaralandı.

Yaralı Kurak, çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Kurak’ı tedavi altına alırken, itfaiye ekipleri ise Taşar’ın cansız bedenin pert olan araçtan çıkarmaya çalıştı.

Kurtarma ekiplerini haber verilmesine rağmen bir saat boyunca gelmediğini ileri süren çevredeki vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Kaza yerine gelen jandarma ile polis ekiplileri incelemelerde bulunarak olayla ilgili soruşturma başlatırken, devrilen aracın demir yükü yola savrulmasıyla, jandarma ilçe girişini araç trafiğine kapattı.

Kurak’ın Silopi Devlet Hastanesinde tedavisine devam edildiği öğrenilirken, hayatını kaybeden Taşar’ın cenazesi ise yapılacak işlemlerin ardından memleketi Şanlıurfa Narlıköyü’ne defnedilmek üzere götürüleceği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.