Viranşehir’de anız yakan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak

Viranşehir’de anız yakan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde anız yakma uyarılarını dikkate almayanlar hakkında yasal işlem başlatılacak.

Viranşehir’de anız yakma vakalarını önlemek için Kaymakamlık anız yakan kişiler hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

Viranşehir ilçe Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer anız yakma vakalarının artması üzerine İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Tuncay Kaplan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr Siraç Yolcu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda anızların yakılması üzerine oluşan zararlar değerlendirildi. Yaşanan anız yakma vakalarının önlenmesi için gerekli adımların atılacağını ifade eden Kaymakam Citer, anız yakılmasına müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdi.

Yaşanan anız yakma vakalarında ilk gün 23 tutanak tuttuklarını ve 10 bin dönüme işlem yaptıklarını ifade eden Yarbay Tuncay Kaplan, “Anız yangınları sonuçları itibari büyük zararlar vermektedir. Bu da kanunen suç sayılmış ve cezai işlem gerektirmektedir. Anız yangınlarında genellikle gece tarla yakma vakaları ile karşılaşıyoruz. Bu şekilde yapılarak anızı yakanlar birimlerimize yakalanmamayı amaçlıyor. Bu şekilde davranan vatandaşlar bu yanılgıya düşmemeli. Yanan anızların koordinatlarını alıp sahiplerini tespit ediyoruz. Çiftçilerden rica ediyoruz. Anızları yakmayın. İçindeki samanla birlikte toprağınızı da yakıyorsunuz.” dedi.    (Sabri Acet-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler