Viranşehir'de Miraç Kandili ihya edildi

Viranşehir'de Miraç Kandili ihya edildi

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Miraç Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın etti.

Hz Muhammed'in (sav) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve burada göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandilini Viranşehir'de vatandaşlar ibadet ve dualarla ihya etti.

Miraç Kandili Viranşehir’in Özal Mahallesi'nde bulunan Uhut Cami'sinde başta olmak üzere ilçenin değişik noktalarında bulunan camilerde ihya edildi.

Viranşehir İlçe Müftülüğü tarafından ilçesinin Özal Mahallesinde bulunan Uhut Camii’nde Miraç Kandili programı düzenlendi. Programa İlçe Müftüsü Kamil Oktay, camii imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın ardından okunan mevlit ile kasideler seslendirilirdi.

Programda yaptığı konuşmada Miraç Kandili ve üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni eden İlçe Müftüsü Oktay, bu ayların ve bu kandil gecesini iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hz Muhammed'in hayatının zorluklarla geçtiğini ifade eden Oktay, "Peygamber Efendimiz en çok zorluk çektiği dönemlerde Miraç gecesi vuku bulmuştur. Rabbim nasıl ki Hz Muhammed'in zor zamanlarında yalnız bırakmadıysa destek çıktıysa bizleri de yalnız bırakmayacaktır." dedi.

Bu gecenin namaz gecesi olduğunu söyleyen Oktay, "Namaz dinin direğidir, her kim namazı terk ederse dinini yıkmıştır. Her kimde namazını tam manasıyla kılarsa dinini ayakta tutmuştur. Bu gece beş vaktin hediye edildiği gecedir." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ardından İlçe Müftülüğü tarafından Hz Muhammed'in Sakal-ı Şerif vatandaşın ziyaretine açıldı. Yoğun ilgi güren Sakal-ı Şerif, vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. (Sabri Acet-İLKHA) 















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.