Viranşehir'de Çanakkale Zaferi programı

Viranşehir'de Çanakkale Zaferi programı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü ve şehitleri anma programı düzenlendi.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü ve şehitleri anma programı düzenlendi.

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe garnizon komutanlarından Üsteğmen Erhan Şeker yaptı.

Şeker, yaptığı konuşmada, "Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tarih yapan ve tarih yazan bir millet olarak bugün bizlere düşen görev, Çanakkale ruhunu diri tutmak, kahraman şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakıp şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir." dedi.

Programda, Çanakkale Zaferi'nin canlandırıldığı oratoryo gösterisi, Çanakkale zaferi ile ilgili sokak röportajları, şiirler ve türkülerinin ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili ilçede düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yaklaşık 2 saat süren program, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından Çanakkale anısına un çorbası ve hoşaf ikramının ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.