Viranşehir'de elektrik sorunu masaya yatırıldı

Viranşehir'de elektrik sorunu masaya yatırıldı

​Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, 16 merkez mahalle muhtarı ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulmak için toplantı yaptı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşanan elektrik sorunları nedeniyle Kaymakam Ömer Çimşit, Viranşehir DEDAŞ İlçe Müdürü İsmail Türk ve 16 mahalle muhtarı ile siyasi parti temsilsileri, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.  

Toplantıda söz alan merkez mahalle muhtarları, mahallelerindeki elektrik kesintileri ve yaşanan mağduriyeti Kaymakam Ömer Çimşit ve DEDAŞ İlçe Müdürü İsmail Türk’e iletti.

Yaşanan elektrik kesintilerinin geçmişten gelen bir sorun olduğunu vurgulayan Kaymakam Çimşit "Her ne şekilde olursa olsun vatandaşlarımızın mağdur edilmesini kabul edemeyiz. Kaymakamlık olarak elektrik sorunun çözümü noktasında ilgili mercilere sorunu ilettik ve çözümü noktasında üstümüze düşeni yapmaya devam ediyoruz. Bu sorunun günlük değil kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili tüm tarafları davet ettik. Herkesi dinleyeceğiz. Sorunun çözümü noktasında birlikte çalışacağız.” dedi.

Elektrik kesintilerini önlemek için bir dizi çalışma yapacaklarını söyleyen DEDAŞ ilçe Müdürü İsmail Türk, “Yaşanan elektrik kesintilerinden anında haberdar olmak için ilçe merkezindeki mahalle muhtarlarının ve kurum amirleri bulunduüu bir Whattshap grubu kuracağız. İlçede yaşanan arızalarda, ilçe genelinde tüm elektriği kesmek yerine arıza olan bölgedeki elektriği kesmek için 24 adet kök trafo kurulacak. Kurulacak yeni trafolarla mahallelerde trafolar üzerindeki yük hafiflemiş olacak.” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda elektrik kesintilerinin önüne geçmek tarafların ortak çalışma yürütüleceği mutabakatına varıldı.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler