Viranşehir’de Şehadet Gecesi düzenlendi

Viranşehir’de Şehadet Gecesi düzenlendi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der tarafından, Şehadet ayı Şubat ayı dolayısıyla ‘Şehadet Gecesi’ düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der tarafından, Şehadet ayı Şubat ayı dolayısıyla belediye kültür merkezinde ‘Şehadet Gecesi’ düzenlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ‘Şehadet Gecesi’ programı saat 20.00’de, Rakıb Çınar Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda yapılan şehitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Gurubu tarafından seslendirilen şahadet konulu ezgilerine izleyicilerin de eşlik ettiği görüldü.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Sinan Önel hoca Şahadetin anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Önel” Şubat ayı Şahadet ayıdır. Dünyanın muhtelif farklı yerlerinde İslam’a gönül bağlamış zulme baş kaldırmış ve şehit edilmiş nice âlimler vardır. İmanın yüreklere yerleşmesi için her şeyini feda etmiş nice İslam azizlerini yâd etmek için şahadet geceleri düzenliyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, Şubat ayında şahadet programları düzenleyerek şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz.” dedi.

Önel, ”İslam’ın aziz şehitleri olmasaydı, şehitlerimiz kendilerini davalarına kurban etmeselerdi, zamanlarını, ailelerini bütün hayatlarını Rablerine adamamış olsalardı, belki bu gün camilerimizde ezan sesleri işitmeyecektik. Namazın ne olduğunu bilmeyip Hz. Peygamberimizi tanımayacaktık. Yavrularımız İslam’dan ve Kur’an’dan habersiz yaşayacaktı. İşte bunlar olmasın diye İslam’ın şehit azizleri kendilerini kurban ettiler.” İfadeleri kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından mikrofona geçen Muhacir-Der ilahi gurubunun seslendirdiği Arapça ve Kürtçe ilahiler izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra Şanlıurfa Vahdet Tiyatro Gurubu tarafından, Filistin direnişinin simgesi olan Şeyh Ahmet Yasin’in hayatını anlatan bir tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro gösterimi izleyiciler tarafından tam not aldı. Tiyatro gösterimi esnasında birçok izleyici gözyaşlarına hâkim olamadı.

Program, Suriyeli Alim Muhammed Musa’nın yaptığı dua ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.