Viranşehir'de şüpheli balon paniği

Viranşehir'de şüpheli balon paniği

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir tarlaya, ucunda uçaksavar mühimmatı bulunan ve misinayla birbirine bağlanmış uçan balon düştü.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir tarlaya, ucunda uçaksavar mühimmatı bulunan ve misinayla birbirine bağlanmış uçan balon düştü. Düzeneğin hava araçlarına zarar vermek için ilkel yöntemlerle hazırlandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“26 Mayıs 2019 günü saat 09.00 sıralarında Şanlıurfa İli Viranşehir İlçesi mülki sınırları içerisinde yer alan bir tarlada şüpheli balon düştüğü yönünde 156 Jandarma İmdat Hattı'na ihbar bildirilmiştir. Olay mahallinde Asayiş ve Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan ön incelemede; misina ile birbirine bağlanmış, şişkin vaziyette, olay mahalline uçarak geldiği değerlendirilen ve ucuna patlayıcı madde yerleştirilmiş düzenek bulunan ve ilkel yollar ile hazırlanarak balon haline getirilmiş şüpheli cisim tespit edilmiştir. Bahse konu cismin hava araçlarına zarar verdirmek amacıyla hazırlandığı değerlendirilmektedir. Patlayıcı madde imha ekibinin bölgeye gelmesi ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde; 14,5 mm Doçka uçaksavar mühimmatı olduğu tespit edilmiştir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumhuriyet savcılığına bilgi verilerek adli tahkikata başlanmıştır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler