"Vitaminler enerji içermez ve kilo aldırmaz"

"Vitaminler enerji içermez ve kilo aldırmaz"

Uzmanlar, vitaminlerin, sanılanın aksine enerji içermediğini ve kilo aldırmadığını belirtiyor.

Her ne kadar yeterli ve dengeli beslenerek vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanabiliyorsa da gebelik ve emzirme dönemlerinde, menopoz sonrası dönemde, yaşlılarda ve diğer bazı fizyolojik durumlarda günlük rutin beslenme alışkanlıkları ile bu ihtiyacı tam anlamıyla karşılamak çok da mümkün olmuyor. Bu nedenle ilave vitamin ve mineral desteğine ihtiyaç duyulabiliyor.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi İsmet Tamer, besinlerin temel olarak makrobesinler ve mikrobesinler olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi.

Temel besin maddeleri olan proteinler, karbonhidratlar ve yağların, makrobesinler olarak adlandırıldığını söyleyen Tamer, "Proteinler hücrelerin ve dokuların temel yapı taşlarını oluştururken, karbonhidratlar ise ana enerji kaynağı olarak görev yaparlar. Mikrobesin olarak tanımlanan vitaminler ve mineraller, temelde makrobesinlerin vücutta görevlerini yerine getirebilmeleri, olması gerektiği şekilde kullanılabilmeleri için çalışırlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, makrobesinlerin hücresel düzeyde enerjiye dönüşümünde rol oynarlar. Mikrobesinler sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır." dedi.

Vitaminlerin enerji içermediklerini ve kilo aldırmadıklarını dile getiren Tamer, şunları söyledi: "Mikrobesinlerden A, D, E ve K vitamini gibi bazı vitaminler vücudumuzda depo edilirken, C vitamini, B vitaminleri gibi diğer vitamin ve minerallerin her gün düzenli olarak alınmaları gerekir. Her ne kadar dengeli ve yeterli beslenme ile vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanabilirse de gebelik, emzirme dönemlerinde, menopoz sonrası dönemde, yaşlılarda, ve diğer bazı fizyolojik durumlarda, hatta günlük rutin beslenme alışkanlıkları ile bu ihtiyacı tam anlamıyla karşılamak çok da mümkün olamadığından çoğu zaman ilave vitamin ve mineral desteğine ihtiyaç duyulabilir. Her vitamin ve mineralin farklı görevleri vardır ve önerildiği şekilde alındıklarında vücudumuzun düzgün çalışmasına ve sağlıklı yaşamamıza katkıda bulunurlar. Ancak bilinçsizce ve gereksiz kullanıldıkları zaman vitamin ve minerallerin fazlasının da sorun yaratabileceğinin farkında olmak gerekir. Sanılanın aksine vitaminler enerji içermezler, o nedenle de kilo aldırmaz, şişmanlatmazlar."

Sigara içenlere C vitamini

Sigara içenlere C vitamini önerildiğini bildiren Tamer, "C vitamini olarak bilinen askorbik asit, kollajen yapımında rol alan ve bu nedenle bağ dokusunun, eklemlerin, kan damarlarının ve cildin korunmasına katkıda bulunan bir vitamindir. Sigara içenlerin özellikle tüketmesi gereken sebze ve meyvelerde bolca bulunan C vitamininin, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi tartışmalı olsa da bağışıklık sistemine katkıda bulunduğu bilinmektedir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler