Vizesiz seyahat için karar günü

Vizesiz seyahat için karar günü

AB bugün Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılmasına yönelik tavsiye kararının bugün toplanacak olan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından alınması bekleniyor.

Vizelerin kaldırılmasına yönelik alınacak tavsiye kararının, AB Konseyi’nce onaylandıktan sonra   uygulamaya girecek. Bu süreçte herhangi bir sorunun yaşanmaması durumunda, Türkiye vatandaşları Haziran ayının sonu itibariyle Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilecek.

AB Komisyonu, Türkiye ile birlik arasında Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında yol haritasının uygulanmasına ilişkin üçüncü raporunu bugün yayımlayacak. Raporda, Türkiye'nin vize serbestisi için 72 şartı çok büyük ölçüde yerine getirdiğinden hareketle, Türk vatandaşları için vizelerin Haziran sonunda kaldırılması tavsiyesinin yer alması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun bugün Türk vatandaşlarının en geç Haziran ayı sonunda Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı alması bekleniyor.

AB Komisyonu'nun tavsiye niteliğindeki kararı, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi'nin onayının ardından uygulamaya girecek.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler