Vücudunuzdaki sivilceleri sakın sıkmayın!

Vücudunuzdaki sivilceleri sakın sıkmayın!

Cildiye Uzmanı Fikret Kaya, vücuttaki sivilcelerin sıkılmaması uyarısında bulunarak “Sıkılırsa sivilcenin içinde bulunan enfeksiyonu dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor hem daha da büyüyor." dedi.

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzman Doktor Fikret Kaya, günümüzde en sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alan sivilcenin tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Vücutta çıkan sivilcelerin sıkılmaması uyarısında bulunan Doktor Kaya, “Sıkılırsa sivilcenin içinde bulunan enfeksiyonu dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor hem daha da büyüyor." uyarısında bulundu.

Genellikle ergenlik döneminde yüz, omuz, sırt, boyun ve dekolte bölgelerde oluşan sivilcelerin cildin her gün düzenli olarak temizlenmesi ve sağlıklı bir beslenme ile çok çabuk geçeceğini söyleyen Doktor Kaya sözlerin şöyle devam etti:

“Ciltte oluşan sivilcelerin nedenleri bilmek, yapılacak olan mücadelenin zamanını belirlemektedir. Kaynağı doğru tespit edilen sivilcenin önlenmesi için neler yapılması gerektiği de araştırılarak, sivilceden kurtulabilinir. Sivilce her ne kadar sağlığı tehdit eden bir durum olmasa da görselliğin ön planda olduğu ergenlik çağındaki kişilerde ciddi psikolojik problemlere neden oluşturabilir. Bu anlamda sivilce sıkılmamalıdır. Çünkü sıkılırsa aknenin içinde bulunan enfeksiyonu ve inflamasyonu da dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor hem daha da büyüyor.” dedi.

Yüzün çıplak elle, yıpratıcı, tahriş edici maddeler kullanmadan, sabah ve akşam iki defa olmak üzere yıkanmasının yeterli olacağını söyleyen Doktor Kaya, “Stres sivilcenin ortaya çıkmasını sağlar. Ayrıca kişinin kullanmış olduğu antidepresan ilaçlar da sivilceye yol açabilir. Sivilcelerin kendi kendine geçmesini beklemek yerine bir uzmandan yardım alınmalıdır. Sivilceler çıkar çıkmaz, sorun büyümeden önlem almak en doğru yaklaşım olacaktır." diyerek sözlerine son verdi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.