Windows XP'den daha yeni bir işletim sistemine kolayca nasıl geçilir?

Windows XP'den daha yeni bir işletim sistemine kolayca nasıl geçilir?

Microsoft, Windows XP'den uzatılmış desteğini bir ay içinde çekecek. Bilgisayarınızda hala Windows XP kullanıyorsanız, onu bırakmanın tam zamanı. Peki Windows XP'den daha yeni bir işletim sistemine kolayca nasıl geçilir? İşte tüm detaylar:

HABER MRK –  Microsoft, Windows XP'den uzatılmış desteğini bir ay içinde çekecek. Bilgisayarınızda hala Windows XP kullanıyorsanız, onu bırakmanın tam zamanı. Peki Windows XP'den daha yeni bir işletim sistemine kolayca nasıl geçilir?İşte tüm detaylar:

 


Neden Windows XP'yi bırakmalısınız?
Windows XP çıkalı 10 yılı aştı. Bu sırada Windows işletim sistemi birçok kez yenilendi. Firma, Windows XP'ye destek vermeyi bırakarak kaynaklarını özgür bırakacak. Ancak bu durum, XP'yi kullanmaya devam etmeniz halinde sizi olumsuz etkileyecek.

 

Windows XP'nin desteklenmeyecek olması, yeni güvenlik yamalarının yayınlanmaması, saldırılara karşı açık hale gelmeniz anlamını taşıyor. Güvenliğinizi antivirüslerle sağlamanız, bir yere kadar mümkün.

 

Sorunu kökünden çözmenin tek yolu ise başka bir işletim sistemine yükseltmek. Bu işletim sistemi, kişisel tercihlerinize göre Windows 7, Windows 8.1 ve Linux olabilir.

 

İlk önce bir işletim sistemi seçin
En çok desteklenen Windows işletim sistemi olarak Windows 8.1'e yükseltmenizi tavsiye ediyoruz. En son işlevlere ve güvenlik özelliklerine Windows 8.1'le ulaşmanız mümkün. Windows 8.1'de Windows 7'ye göre performans iyileştirmeleri dahil, bir çok geliştirme de var.

 

Metro arayüzünü sevmiyorsanız ve Windows XP'ye daha çok benzeyen bir sistem kullanmak istiyorsanız, sizin için en uygun seçenek Windows 7.

 

Artık Windows'la yaşamak istemiyor, ücretsiz bir alternatif arıyorsanız, Linux'u düşünmelisiniz. Windows ve Linux arasındaki temel farkları bu yazımızda inceleyebilirsiniz. Linux'a yeni başlıyorsanız, nereden başlayacağınızı bulmak için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

 


İndirin
Hangi işletim sistemini kullanacağınıza karar verdikten sonra, onu edinmeniz gerekiyor. Windows 8.1'i satın aldıktan sonra Microsoft, onu bir ISO dosyası veya yükleyici olarak indirmenize izin veriyor.

 

Windows 7'yi bulmanız biraz daha zor bir iş, çünkü artık direkt olarak satılmıyor. Yasal lisanslar için Amazon gibi çevrimiçi satıcılara göz atmanız gerekiyor.

 

Linux dağıtımlarını ise ilgili indirme sayfalarından ISO imaj dosyası olarak kolayca indirebilirsiniz.

 

Verilerinizi yedekleyin
Sisteminizde herhangi bir değişiklik yapmadan, tüm verilerinizi farklı bir konuma yedeklediğinizden emin olun. Bunun için CrashPlan gibi bir araçtan faydalanabilirsiniz.

 

İşletim sistemini yükleyin
Her şeyi yedekledikten sonra yükseltme işine başlayın. Windows'un yükseltme yerine tüm verilerinizi silip, sıfırdan yükleme seçeneği sunduğunu da aklınızda bulundurun. Sisteminizden en iyi performansı almak istiyorsanız, bu tür bir kurulum yapmanız daha iyi olacaktır.

 

Verilerinizi geri yükledikten sonra yeni işletim sisteminizin Windows XP ile farklarını keşfedin. Windows 7 ile XP arasında çok büyük farklar görmeyebilirsiniz, ancak Windows 8'deki metro arayüzü ilk başta size farklı gelebilir. Yeni işletim sisteminizi kullanmayı öğrendiğinizde, onunla XP'dekinden çok daha mutlu olacaksınız. (İLKHA)

Bilim Teknoloji Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler