Xatuni köyü sakinleri elektrik kesintilerinden şikâyetçi

Xatuni köyü sakinleri elektrik kesintilerinden şikâyetçi

Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını dile getiren Diyarbakır Xatuni köyü sakinleri, yetkililerden sorunlarına bir çözüm bulmalarını istedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Xatuni (Sağkulak) Köyünde yaşanan elektrik kesintileri köy sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Elektrik hatlarının çok eski olduğuna dikkat çeken köy sakinleri, yetkililerden sorunlarına bir çözüm bulmalarını istedi.

Elektrik tesisatının 1987 yılında yapıldığını belirten Abdulselam Salamboğa, “Elektrik hizmeti göremiyoruz. Günde 10 defa trafonun şalteri atıyor. Köyde birçok kırılmış elektrik direği var. Direk müracaatında bulunduk ama halen bu konuda bir adım atılmış değil. Ayrıca köydeki elektrik trafosunun açık olması tehlike saçıyor. Çocuklarımızın bu trafodan zarar görmesinden korkuyoruz. Geçenlerde bir köylünün koyunları, trafodan gelen elektrik akımına kapıldı. Bir başka köylü, koyunları çekmeye çalışırken o da elektrik akımına kapıldı. Bu tür sorunlar can ve mal kaybına sebep olabilir. Yetkililere sesleniyoruz, bu sorunumuzu çözsünler.” dedi.

Sonbahara girilmesiyle elektrik kesintilerinin arttığına işaret eden Mehmet Ali Güngör, “En ufak bir ampul bile doğru dürüst yanmıyor. Köyde sokak lambaları da yok. Akşamları elektrikten faydalanamıyoruz. Çocuklar, akşamları ışıldak önünde ders çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Elektrik hizmetinden bazen hiç faydalanamadıklarını dile getiren Mehmet Yoldaş ise geceleri elektriksizlikten dolayı çocukların derslerini çalışamadıklarını belirtti.

Elektrik tesisatının onarımının yapılmadığını söyleyen Mushap Salamboğa,  bir arıza olduğunda köylülerin bazen kendi imkânları ile arızayı giderdiklerini, bazen ise TEDAŞ’ın gelip arızayı giderdiğini dile getirdi.

Bir başka köy sakini Veysi Akın ise çevre köylerde elektrik kesintisinin yaşanmadığını söyleyerek yetkililerden sorunlarının çözülmesini talep etti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.