​Ya köyün sıkıntıları çözülecek yâda hiç kimseye oy vermeyeceğiz

​Ya köyün sıkıntıları çözülecek yâda hiç kimseye oy vermeyeceğiz

Van İpekyolu ilçesine bağlı Bakraçlı köy sakinleri, köy sıkıntılarının çözülmediği müddetçe hiçbir partiye oy vermeyeceklerini söylediler.

İpekyolu ilçesine bağlı Bakraçlı köyü sakinleri, vaat edilen yolları yapılmadığı sürece seçimde oy kullanmayacağını söylediler.

Yaşadıkları sıkıntılarla ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Köy sakinleri, seçim döneminden sonra unutulduklarını ve verilen sözlerin tutulmadığını söylediler. Köylerinin sorunlarının çözülmeden hiçbir partiye oy vermeyeceklerini söyleyen vatandaşlar, 10 yıldır vaat edilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Kale ve Kilise de 54 yıldır görevli olduğunu söyleyen Mehmet Çoban, köy sorunları için defalarca müracaatta bulunduklarını söyleyerek, "Kaç defa köy yolunu müracaat ettik, yolla ilgili projenin tamamlandığını söylüyorlar ama 10 senedir bizi böyle kandırıyorlar. On senedir buraya gelen bütün milletvekiller bizi kandırıyor, oylarımızı alıyorlar. Köyün üst bölgesinde deprem konutu yaptılar yolu yok onunda müracaatını yaptık o yolun da projeye eklediklerini söylediler ama onu da yerinde bıraktılar ne bir parke ne bir asfalt yapmadılar. Her sene şehir merkezinden buraya mucur döküyorlar asfaltlayacaklarını söylüyorlar, bizi kandırıyorlar bir sonraki seçim dönemine kadar. Arabalarımız köyden çıkmıyor, kış aylarında perişan oluyoruz. Kış aylarında kar çok yağıyor yolumuz dar ve asfaltsız kışın buralarda sürünüyoruz. Buranın adı Yedi Kilise her sene buraya sayısız turist geliyor, her geldiklerinde 'yollarınız neden yapılmıyor' diye soruyorlar. Yol olmadığı zaman gelecek olan ziyaretçi turistlerde köye giremiyor, bu durumdan utanıyoruz. Her sene gelip vaatlerde bulunan partilere güveniyorduk, onlarda bizi kandırıyorlar, oy verdikten sonra 'seçim bitti sizde bittiniz' diyorlar. Bizi bir hiç olarak hesaplıyorlar." dedi.

"Seçimden önce bu yolar asfaltlanmayacaksa kimse oy beklemesin"

Köy yolları ve köy sıkıntıları çözülmeyene kadar hiçbir partiye oy vermeyeceklerini ifade eden Çoban konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bizde bu devletin vatandaşıyız, bizde devletimize bağlı insanlarız madem devlet bize bir hizmet verecek, onu düzgün bir şekilde versin eğer yapmayacaklarsa her sene artık bizleri kandırmasınlar ve oyları bizden boşuna almasınlar. Seçimden önce bu yolar asfaltlanmayacaksa kimse oy beklemesin, hiçbir partiye oy vermiyoruz. Bu güne kadar hep kandırıldık ama bundan sonra kandırılmaya niyetimiz yok. Köyümüz turistik bir köy ve merkeze 8 kilometre mesafede, eğer 8 kilometrelik yol asfalt veya parke yapılmıyor bu köyün mağduriyeti giderilmiyorsa, demek ki o köyün ve köy halkının bir kıymeti yok ve insan yerine koyulmuyor. Eğer bu köyü insan yerine koymuyorlarsa kimse gelipte bu köyden oy istemesin. Bizi koyun yerine koyuyorlar, koyun misali tuzluyorlar sonra dağa bayıra salıyorlar 'tamam sen git artık' diyorlar, insan bir noktaya kadar kandırılır, belli bir noktadan sonra o insanda akıl varsa köyünün yolunun, suyunun hizmetlerinin yapılmasını ister her sene köy yolu yapacağız vaatlerinde bulunuyorlar daha o köy nerde onu bile unutuyorlar. Geçen sene kendim şahit oldum projenin içine köyün bütün sokaklarını aldılar. Bu sene sokaklarda parke yapılmıyor neden diye sorduğumuzda projeye dâhil olmadığını söylüyorlar. Biz 50-60 senedir bu köyde kendi imkânlarımız ile burada yaşıyoruz eğer devlet bizi bir şey sayıyorsa yolumuzu yapsın, eğer bizi insan olarak saymıyorlarsa bizde bir hizmet istemiyoruz ve sandık başına da gitmiyoruz."

Çoban, “54 yıldır bu karada bulunan Kilise ve Kalenin bekçisiyim binlerce kes müracaatta bulundum valilik, kültür ve oy verdiğimiz partiye benim şahidim sunmuş olduğum dilekçelerim burası turistik bir yer onarım ve çevre düzenlemesi istedim kaleye gelecek bir yol yok, yabancılar geliyor ve devletimiz, belediyemiz adına utanıyoruz. Şu an il başkanlığı görevini alan Kayhan Türkmenoğlu’nu bizler seçtik ve parti başkanlığına geçti. Türkmenoğlu bize 'seçimi kazandıktan sonra sizin köye başvuracağım ve sıkıntınızı çözeceğim.' dedi. Koltuğa geçtikten sonra ziyaretine gittik, bekledik gelir diye gelmedi bizim köye bakmadı bile şimdi Ak Parti Van İl başkanımız oldu. Eğer bugün bizim oylarımızla seçiliyorsan başkan oluyorsan, koltuğa oturuyorsan, neden bizi kandırıyorsun, gelip köydeki eski tarihi eserlerimize bir bak, şehirde herkese bol bol yardım veriyorlar. Camimiz bile iki senedir yapılmadı sürekli inşaat halinde, bu köyün sıkıntılarına madem bakmıyorsunuz, nasıl yüzünüz olacak gelip tekrar oy isteyeceksiniz. Başkan olacak kimse halkın içinde olur, halkın sıkıntılarını dinler ve bir çözüm arayışı içinde olur ama bizim hiçbir sıkıntımıza kulak vermiyorlar. Buradan Kayhan Türkeroğlu’na sesleniyorum sen binlerce caminin yapılışına yardım vermişsin, bizim köye hiç gelip bakmamışsın, yazık sen bir başkansın, oy verdiğimiz partinin başkanısın, biz seni çeçtik koltuğa oturttuk kim seni seçti, gelip yollarımızı yaptır, çevre düzenlememizi yaptır, burada bir tarihi eser var bunu düzletip sahip çıkın. Bayramdan sonra gelip yine oy isteyeceksiniz ve her seneki gibi olmayınca köy halkı bize karşı dürüst olmadı diyeceksiniz, sizler köy haklına dürüst olmadınız ki köy halkıda size dürüst olsun. Bu köye, köylüye hizmet verin ki köy halkından oy isteyin. Madem bu sıkıntımız giderilmeyecek, hiçbir parti, hiçbir milletvekili, hiçbir bakan oy istemek için köylerimize girmesin, biz bu sıkıntılar giderilmeyene kadar kimseye oy vermiyoruz. Ya bu köyün sıkıntıları çözülecek yâda hiç kimseye oy vermeyeceğiz, biz istiyoruz ki devlet tarafından bu sıkıntılar çözülsün yoksa kabul etmiyoruz. ” diye konuştu.

"Yollar yapılsın diye tapulu arsalarımızı verdik ama yollarımız yapılmıyor"

Yol için tarlasını veren köylü Farıs Kral, “50 senedir bu köyde ikamet ediyorum, yollarımız yok, yol için tarlamızı verdik, yollarımızı yapsınlar diye şu an köyde yol yok gerekirse yol üzerindeki duvarları yıksınlar ama yolumuzu genişletip yapsınlar. Köyün girişi yol bir buçuk metre gerisi uçurum bunu için müracaat ettiğimiz zaman tamam dediler duvar yapacağız, yolu genişleteceğiz ama yıllardır böyle yapılmıyor." dedi.

"Köyümüzde dar bir yol yapılıyor ama hiçbir ara sokağa girilmiyor" diyen Nurettin Başlak ise şöyle konuştu:

"Kaç defa belediyeye gidip müracaat ettim, köyün ara sokakları için ama projede olmadığını söylediler, köy işlerine gittiğimde ise bana kesinlikle sokakların yapılmayacağını söylediler. Bu sokak köyün hepsini kullandığı sonunda köyün ortak çeşmesi olan bir sokak, sürekli yaz-kış kullandığımız bir sokak, işi alan müteahhitte yapmasını söylüyorum bana belediyeye gitmem gerektiğini söylüyor, belediyeye gidiyorum bana sokaklarda girmeyeceklerini ve projelerde olmadığını söylüyorlar."

“Köyün sadece içinde dar bir yol yapmak iş ve hizmet değil”

Köy sakinlerinden olan Mehmet Başlak da "Köyün içindeki yolu parke yapıyorlar ama hiç iyi bir işçilik yapmıyorlar, su akıntılarını hep evimin kapısına vermişler. Yağmur, kar yağdığında biriken bütün sular kapıma geliyor temelimin altına sızıyor. Sokağa kadar girmelerini söylediğim zaman buranın sokak olmadığını söylüyorlar köyün yıllardır kullandığı sokakları onarmadan yapmadan, köyün sadece içinde dar bir yol yapmak iş ve hizmet değil, yetkililerden bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz, iyi bir hizmet bizimde hakkımız.” diye konuştu.

“Kendi imkânlarımız ile yolları yapmaya çalışıyoruz”

Son olarak köy için servis görevini yapan köylü Mahmut sönmez ise “Yollarımız berbat, hatta yok, köyden şehir merkezine varana kadar hepsi çukur. Kendim köy şoförüyüm kışın köye çıkamıyoruz, yarı yolda araca zincir bağlıyoruz, köy adına dilekçe verdik 300 metrelik yol boyu duvar örülmesi lazım bir buçuk metre yol var, yol kenarı uçurum, müracaat ettik yapılması içi o da yapılmadı. Burada heyelan yaşandığı için toprak kayıyor, toprak kayınca yolda uçuruma doğru iniyor, yol için gelem müteahhitlere bu şekilde olsun dediğimiz zaman ben bilmem, bana böyle denildi diyor, köy halkını takmıyorlar bile, kendi imkânlarımız ile yolları yapmaya çalışıyoruz, bir asfalt dökecekler ama onu da dökmüyorlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler