Yabancı misafirler Mardin'de tarihi yerleri gezdi

Yabancı misafirler Mardin'de tarihi yerleri gezdi

Yurtdışından gelerek Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katılan misafirler Mardin'de tarihi yerleri gezdiler.

MARDİN-Diyarbakır’daki Kutlu Doğum etkinliğine yurt dışından katılan misafirler  Mardin’in Kızıltepe ilçesini ziyaret etti. Misafirler peygamber sevdalıları tarafından Mardin ve Kızıltepe’de bulunan tarihi mekânları gezdirildi.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan kutlu doğum etkinlikleri geçen Pazar günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Newruz miting alanında büyük bir coşkuyla yapılmıştı.

Yurt dışından birçok misafirin katıldığı kutlu etkinliğinden sonra  Ogedan asıllı Muhammed Abdurrahman, Ahmet Yasin İbrahim ve İran Kürdistan’ından Abdülmecid Sedi ve Celalettin Beşaretzade Mardin’in Kızıltepe ilçesine geldi.

Kızıltepe’de peygamber sevdalıları tarafından karşılanan misafirler, Kızıltepe’de bitme aşamasında olan yatılı olarak 70 kişinin kalabileceği ve sadece kızların için yapılacak olan medreseyi ve tarihi Ulu Camii ziyaret ettiler.

Daha sonra Mardin’e giden misafirler, Mardin’deki tarihi Kasimiye medresesi, Mardin merkezde bulunan Ulu Camii ve camide bulunan Resulullah (s.a.v) mübarek sakalı şeriflerini ziyaret ettikten sonra Mardin’in tarihi Dara Mahallesini ziyaret ettiler.

Mardin merkezde bulunan Ulu Camiindeki Resulullah (s.a.v) mübarek sakalı şeriflerini ziyaret ettikleri esnada bazı ziyaretçiler gözyaşlarına hâkim olamayarak ağladıkları görüldü.

Tarihi Kasimiye medresesinin üst katından Mardin ve Kızıltepe ovasını izleyen misafirler duygularını İLKHA’yla paylaştılar.

Yaptıkları ziyaretlerde tahmin etmedikleri tarihi yerlerle karşılaştıklarını ve bu bölgenin İslam açısından gelecek vaat ettiğini söyleyen misafirler şunları dile getirdiler:“Peygamber (s.a.v.) kutlu doğum etkinliği vesilesiyle Diyarbakır’a geldik. Rabbim nasip etti Mardin’ ede geldik. Buralardaki hem dini hem de tarihi yerleri gördük. Yaptığımız ziyaretlerde birçok farklı mekânlar ve tarihi yerleri gezdik. Yaptığımız ziyaretlerde özellikle Kızıltepe’de kızlara yönelik yapılan medreseden çok etkilendik. Bize karşı yapılan misafirperverliği ve duyulan ilgiden dolayı da çok mutlu olduk. Burada çok tarihi ve farklı kültürlerle karşılaştık. Kitaplarda okumadığımız tarihleri birebir ziyaret ederek gördük. Şayet okusaydık bile tahmin edemeyeceğimiz yerlerle karşılaştık.  Özellikle Kürdistan bölgesinde böyle yerleri hiç tahmin bile etmiyorduk. Tahmin ettiklerimizden daha fazlasını burada gördük. Hem tanıdığımız insanlar hem de tarihi yerler açısından çok etkilendik. Bu bölgenin İslam açısından da gelecek vaat ediyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.