Yağışlı havalar geliyor

Yağışlı havalar geliyor

Türkiye bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

HABER MRK – Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Türkiye bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile öğleden sonra Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Düzce, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Çorum, Bayburt, Bursa ve Bilecik'in güney ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri (Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat), Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının; önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısı ile Bursa ve Bilecik'in güney ilçelerinin, akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Balıkesir kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, bölgenin iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzeybatı kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara'nın kuzeyi ve Çankırı, öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çorum, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri (Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat), Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.