Yağmur Mardin'de çiftçileri sevindirdi

Yağmur Mardin'de çiftçileri sevindirdi

​Kuraklık tehlikesinin yaşandığı Mardin Ovası'na yağan yağmur, çiftçileri sevindirdi. Çiftçiler, yağan yağmurla hem toprak altındaki tohumun hem de umutlarının tekrar yeşerdiğini söyledi.

Kış mevsimine girilmiş olmasına rağmen uzun süredir yağışların olmamasından dolayı kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler, bugün aniden bastıran yağmurla sevindi. Kuraklık nedeniyle toprak altında kurumaya yüz tutan buğday tohumlarının yağışla birlikte tekrar yeşereceğine inanan çiftçiler, tohum gibi umutlarının da tekrar yeşerdiğini söyledi.

Yağmurun yağmasıyla kendini dışarı atan çiftçiler tarlalarının başına giderek hem dua etti, hem de Allah’a şükrettiği görüldü. Kuraklık nedeniyle çoraklaşan toprağın yağan yağmurla birlikte tekrar yeşereceğini dile getiren çiftçiler, yağmur yağması için 3 aydır gece gündüz dua ettiklerini ve şu an dualarının kabul edildiğine şahit olduklarını belirtti.

“Allah’ın rahmeti olan yağmuru 3 aydır bekliyorduk”

Yağmurun yağması için sabah akşam dua ettiklerini ve yağmasıyla çok sevindiklerini dile getiren çiftçi İbrahim Öztürk, şunları söyledi:

“3 aydır Allah’ın rahmeti olan yağmuru bekliyorduk. Allah’a çok şükür bugün yağdı ve şu an çok sevinçliyiz. Yağmurun yağmasına tüm çiftçiler sevindi. İnşallah Allah’ın rahmeti devam eder. İnşallah toprak altındaki buğdaylar filizlenir. Sabah akşam yağmurun yağması için dua ediyorduk. Elhamdülillah, yağdı. Allah’ın rahmeti olmasa ne yapabiliriz ki?”

“Allah rahmetini üzerimize yağdırdığı için çok sevinçliyiz”

3 aydan fazladır bu anı beklediklerini ve yağışların devam etmesini temenni ettiklerini söyleyen çiftçilerden Ahmet Aydın, “Bizim kanaatimiz azdır ama Allah’ın rahmeti çok geniştir. 3 aydan fazladır bu günü bekliyorduk, çok şükür yağmur yağdı. İnşallah ekinler yeşerir ve herkes fayda görür. Allah rahmetini üzerimize yağdırdı, çok sevinçliyiz. Allah’ın hazineleri doludur. İnşallah yağan yağmur devam eder diye ümit ediyoruz.” diye konuştu.

“Mezopotamya bölgesinin geçim kaynağı tarımdır ve herkes bu anı bekliyordu”

Yağmurun yağmasıyla tüm çiftçilerin sevindiğini belirten Hamit Bağış ise şunları söyledi:

“Çiftçiler olarak 2-3 aydır bu anı bekliyorduk. Buğdayı ekmiştik, toprak altındaydı ama yağmur yoktu böyle devam etseydi muhtemelen bozulurdu. Çok şükür bugün Allah rahmetini üzerimize yağdırdı. Bundan dolayı çiftçiler olarak çok sevinçliyiz. İnşallah bu yağan yağmurla yer altındaki ekinler çıkar. Çünkü Mezopotamya bölgesinin geçim kaynağı tarımdır ve herkes bu anı bekliyordu. Şayet yağmur yağmasaydı çiftçiler perişan olurdu, söyleyecek söz bulamıyoruz çok sevinçliyiz. Bölgede bazen yanlışlar yapılıyor. Mesela anız yakmaları gibi belki de yağmurun geç yağması Allah’ın çiftçilere bir ikazıydı. İnşallah verilen mesaj alınır bir daha anızlar yakılmaz. Allah’ın bu yağmuru yağdırdığı için kendisine şükrediyoruz.”

“Yağmur yağdığı için sevinçliyiz”

Toprağın yağmura çok ihtiyacı olduğunu ve beklenen anın bugün gerçekleştiğini söyleyen Hacı Cevdet Bayır, “Yağmura çok ihtiyaç vardı. İnsan nasıl susadığında suya ihtiyaç duyuyorsa toprak da böyledir. Toprak altındaki tohumlar 3 aydır bu anı bekliyordu. Allah bu yağmuru yağdırıyorsa yaşlıların, çocukların ve hayvanların hatırına yağdırıyor. Çok şükür, yağmur yağdığı için sevinçliyiz.” diye konuştu.

“Bugünü dört gözle bekliyorduk”

Çiftçiler olarak dört gözle yağmurun yağmasını beklediklerini söyleyen Hüseyin Çapar, yağmurun yağmasından dolayı çok sevindiklerini dile getirdi. Çapar, “Allah’ın rahmeti çok güzel, çok şükür yağmur yağmaya başladı. Yağmur sadece ekinlere değil her şeye faydalıdır. Hepimiz dört gözle yağmurun yağmasını bekliyorduk çok seviniyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.