Yahya Boylu: Ya babamı görmeden ölürsem

Yahya Boylu: Ya babamı görmeden ölürsem

Dünyaya gelmeden Devletin zulmüne muhatap olan yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu (20), Kudüs TV'de canlı yayınlanan "Gündem Özel" programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan babasını af etmesini isterken, Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin

Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Kudüs TV, Türkiye'deki merkez medyanın görmezden geldiği mağduriyetleri gündeme taşımaya devam ediyor.

Kudüs TV, son olarak 1995 yılında İslami çalışmaları gerekçe gösterilerek cezaevine konulan babasının yeniden yargılanması için yetkililerden yardım talep eden yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu'yu, televizyonun haber müdürü Arzu Erdoğral'ın moderatörlüğünü yaptığı "Gündem Özel" programına konuk etti

"Babamı çıkartın başka bir şey istemiyorum"

Annesi Şüheda Boylu ile ikiz kardeşi Hüseyin Boylu (20) ile birlikte programa gelen engelli genç Yahya Boylu, “Ben sadece babamın çıkmasını istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan babamı çıkarmasını istiyorum. Babamı çıkartın başka bir şey istemiyorum (ağlıyor)” derken ekranları başında programı izleyenleri duygulandırdı.

"Ya babamı görmeden ölürsem"

Yahya'nın ardından yaşadıkları mağduriyeti anlatan anne Şüheda Boylu, “20 yıldır, 95 yılından bu yana sessiz kaldık. Daha doğrusu sesimizi duyursak da bizi duymamazlıktan geldiler… Bölgede birçok mağdur var. Bunlar cezaevindeyken kimi eşini, kimi annesini, kimi babasını, çocuğunu, kardeşini kaybetti. Her birinin haberini aldıktan sonra Yahya kendinden korkmaya başladı. En son, ‘Anne ya bana bir şey olursa, ya babamı görmeden ölürsem’ demesi üzerine ben ve oğlum Hüseyin bundan çok etkilendik. Bunun üzerine Hüseyin, ‘Ben sesimizi Başbakana ve Cumhurbaşkanı’na duyurmadan durmayacağım’ dedi. O günden bu yana sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

"Başbakan Yahya’nın elinden ve alnından öptü"

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Diyarbakır ve Batman kongrelerine katılmak için bölgeye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Zara Davutoğlu ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Şüheda Boylu, “Başbakan, sağolsun bizi gördüğü gibi otobüsü durdurup aşağı indi. Yahya’nın elinden ve alnından öpüp, hem kendisi hem de eşi Zara hanım ‘geçmiş olsun’ dedi. O sırada kalabalık çok olduğundan aceleyle mağduriyetimi dile getirdim.” ifadelerini kullandı.

Mektubu okurken gözyaşlarına boğuldu

Programın ilerleyen bölümünde 90'lı yıllarda yaptığı İslami çalışmalardan dolayı cezaevine konulan Fikri Boylu'nun oğlu Yahya'ya yazdığı mektubu canlı yayında okuyan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, mektubu okurken gözyaşlarına boğuldu. Programda engelli gencin aşırı duygusallaşmasından dolayı bir süre verildi. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.