Yalın ayak çöp toplayan Suriyeli çocuklar

Yalın ayak çöp toplayan Suriyeli çocuklar

Suriye'de ki iç savaştan kaçıp Mersin'e sığınan Suriyeli çocuklar, yalın ayak çöp toplayarak ailelerin geçimlerine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

MERSİN- Suriye’de ki iç savaştan kaçıp Mersin’e sığınan Suriyeli çocuklar, yaşamlarını devam ettirebilmeleri için kendi yaşlarından büyük işler yapıyorlar. Yalın ayak çöp toplayan çocuklar ailelerin geçimlerine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

 

Yaşıtlarının parklarda oyun oynadıkları ve ailelerinin şefkatli kollarında arasında olması gereken Suriyeli çocuklar zor yaşam şartlarında ailelerine yardımcı olabilmek için yalın ayak çöp topluyorlar. Boylarından daha yüksek olan çöp bidonlarına çıkan çocuklar çöp topladıkları sırada bidonların içerisinde adeta kayboluyorlar. Çöpleri koydukları arabaları ise kendilerinden daha yüksek ve kilolarca ağırlığında olmasına rağmen kendi hallerini şikâyet etmeyerek çöp toplamaya devam ediyorlar.

 

Kameraları gördükleri sırada yüzlerini gizleyen 3 Suriyeli kardeş, sahip oldukları bir çift terliği sırayla giyiyorlar. Topladıkları çöp torbalarının altında adeta kaybolan yalın ayak Suriyeli kardeşler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.  (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.