Yalova’da Mevlid-i Nebî etkinliği düzenlendi

Yalova’da Mevlid-i Nebî etkinliği düzenlendi

​Peygamber Sevdalıları Platformu Yalova Koordinatörlüğü tarafından Mevlid-i Nebî programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Yalova Koordinatörlüğü tarafından "Rahmet, Barış ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Mevlid-i Nebî programı düzenlendi.

Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa büyük ilginin olduğu gözlendi. Program İmdat Tanrıkulu hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, okunan mevlitle devam etti.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program da Peygamber Sevdalıları Platformu adına Serdar Özer bir açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Özlem sanatçılarının tekrar sahne almasından sonra günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan İsa Güvendik hoca Hz. Muhammed’in(sav) rahmet, barış ve adalet yönünü anlattı.

Hz. Muhammed'in rahmet yönüne değinen Güvendik, Mekke’nin fethine giden İslam ordusunun yavrularını emzirmeye çalışan bir köpeği bile rahatsız etmemek için güzergahını değiştirdiğini anlattı.

Kendisine o kadar işkence yapılmasına rağmen Mekke fethinde Hz. Muhammed'in işkence yapanların çoğunu affettiğini ifade eden Güvendik, Hz. Muhammed'in yeryüzüne gelişiyle insanların büyük bir sevince boğulduğunu dile getirdi.

Güvendik, sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl ki bizim için Ramazan ayı kıymetli bir ay ve içinde ki Kadir gecesi çok kıymetli bir gece ise aynı şekilde bizim için Rebiulevvel ayı da O’(sav) doğdu diye O’ (sav) bu ayda dünyaya geldi diye sevindiğimiz gündür bugün. Kim sevinir peki Efendimiz ’in gelişine güncel bir örnek verirsek; Myanmar’da ki Müslümanlar sevinir O’nun gelişine, ya da kendi çocuğunu kızını gömülmesi için babasına teslim eden anne sevinir O’nun gelişine, diri diri toprağa gömülen kız çocuğu sevinir. Bugün öyle birisi doğdu ki siz artık diri diri gömülmeyeceksiniz. Başka kim sevinir, Hz. Bilal gibi köle doğmuş köle gelmiş, köle bilinmiş, hep zulme maruz kalmış mazlum sevinir." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed'e sadece sevdiğini söylemenin de yeterli olmadığını ifade eden Güvendik, O’nun hayatından kendi hayatımıza bir şeylerin geçmesi gerektiğini vurguladı.

Program İmdat Tanrıkulu hocanın yaptığı duayla son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.