Yalova'da Uluslararası Üniversite Gençliği Bilim ve Kültür Buluşması başladı

Yalova'da Uluslararası Üniversite Gençliği Bilim ve Kültür Buluşması başladı

Yalova'da gerçekleşen ve birçok kurumun sponsorluğunu üstlendiği Uluslararası Üniversite Gençliği Bilim ve Kültür Buluşması başladı.

Başta Yurt Dışındaki Filistin Alimler Heyeti Derneği olmak üzere Türkiye Gençlik Spor Bakanlğı Türk Kızılayı Türkiye Cumhuriyeti Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ve İslam Ülkeleri Gençlik İşbirliği Formunun sponsorluğunda 21 gün sürecek Uluslararası Üniversite Gençliği Bilim ve Kültür Buluşması başladı.

Buluşmaya yaklaşık 35 İslam ülkesinden öğrenci ve sunumlar gerçekleştirecek hocalar katıldı. Buluşma sürecinde başta Filistin ve Kudüs olmak üzere İslam Ümmetinin birçok sorun ve meselelerine gençlerin bulduğu çözümler ve takınılması gereken duruşlar ele alınacak.

Yalova Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen açılışa başta üniversite idaresinden olmak üzere sponsor kurumların temsilcileri katıldı. Filistin ulemasından Muhlis Barzak Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı Yurt Dışındaki Filistin Alimler Heyeti Derneği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri'nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Yaptığı konuşmada Tekruri, "Bugün burada 35 devletten fazla misafir ağırlıyoruz. Bugün gençler beraber kalıp beraber bir fikir üretmek için bir araya geldiler. Öncelikle bu buluşmayı gerçekleştirmede bizi muvaffak kıldığı için Rabbime şükrediyorum. Bunu gerçekleştirmede Türkiye halkının geneli ve Yalova özelinden olmak üzere büyük destekleri oldu. İnşallah amaçladığımız başarıya ve verime ulaşırız." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından sırayla İlahiyat Fakülteleri Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Yüce, Basira Derneği Başkanı Rafi Ettürkmani, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Suat Cebeci, Yalova Valisi Muammer Erol, Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri ve Genç Kızılay Yönrtimi Müdürü Nurdal Durmuş, İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan konuşmalarını yaptılar.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "İslam İş Birliği Gençlik Formu olarak böyle güzel bir buluşmanın vesilesi olmaktan gururluyuz ve mutluyuz. Bu ve bunun gibi gençliğin yararına olacak her türlü fikrin ve her türlü projenin, her türlü idealin sonuna kadar destekçisi olacağız. Belki kaynaklarımız mütevazı olabilir ama gönlümüz geniş. Ama idealimiz geniş ve heyecanımız büyük. İslam İş Birliği Gençlik Başkanı olarak artık 56 ülkedeki Müslüman gençleri ve üye olmayan azınlıktaki ülkelerdeki kardeşlerimizi temsil etme gibi bir vazifemiz var. Bu konuda ümmet davasına yakınlaşmamız gibi bir vazife omuzlarımızda yüklü."

Buluşmanın açılış programında Mustafa Çakmakçı ilahiler seslendirdi. Açılış programı Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi'nin ruhuna ayakta Fatiha okunarak son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.