Yaman,“Rabbimizi razı etmek önceliğimiz olmalı”

Yaman,“Rabbimizi razı etmek önceliğimiz olmalı”

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde konuşan Eğitimci Yazar Özkan Yaman, Müslümanlar olarak önceliğimizin Allah-u Teâlâ’yı razı etmek olması gerektiğini vurguladı.

Çermik Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çermik Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen seminerlere katılan Eğitimci Yazar Özkan Yaman,  konuşmalarında Müslümanlar için önceliğin Allah’u Teâlâ’yı razı etmek olduğunu vurguladı.

İlk olarak Çermik Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğrencilere hitap eden Yaman konuşmasına takvanın tanımıyla başladı.

Sahabelerin takva konusunda çok titiz olduğunu belirten Yaman, “Takva dikkat etmektir. Kur’an-i Kerim’de en çok geçen kavramlardan biridir takva. ‘Bu Kuran takva sahipleri için bir hidayettir, azıkların en hayırlısı takvadır, En hayırlı elbise takvadır, akıbet takva sahiplerinindir, sizin Allah katındaki en üstününüz en takvalı olanınızdır’ gibi birçok ayet-i kerime vardır. Takva neymiş, dikkat etmektir. Zaten biz şu âlemde her şeyin dikkatli olduğunu görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

İnsanların görüş ve yaşantılarına göre farklı öncelik ve dertlerinin olduğunu vurgulayan Yaman, Müslümanın önceliğinin Rablerinin rızası olması gerektiğini belirtti.

Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Nedir bizim önceliğimiz. Dikkat etmemiz gereken ne olmalı? En fazla derdimize dikkat ediyoruz. Hedefimiz idealimiz nedir. ‘Ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım’ ayeti midir bizim derdimiz? Yoksa vur patlasın, çal oynasın, nasıl yaşarsan yaşa mıdır derdimiz? Bizim iyiliği emretmek, kötülükten nehyetmek gibi bir derdimiz var. Hakkı ve sabrı tavsiye etmek gibi bir derdimiz var. Bizim affedilmek gibi, Rabbimizi razı etmek gibi birinci ve çok öncelikli bir derdimiz var. Bütün enerjimizi, bütün vaktimizi buna ayırmalıyız. Öncelikle rabbimizi tanımalı, rabbimizi çok sevmeliyiz.”

Yaman son olarak okullarda verilen eğitimin öğrencilere Allah’ı hatırlatmadığını belirterek, “Okullarda öğrendiklerimiz doğru, ama sorumuzun cevabı değil. Bizim için sorunun cevabı her zaman Allah olmalı. Biz dikkatimizi onu razı etmeye yoğunlaştıracağız. Dikkatimizi onu memnun etmeye, namazımızla, ibadetimizle, şükrümüzle, fikrimizle, zikrimizle onu razı etmek en öncelikli dikkatimiz olmalı.” dedi.

Daha sonra Çermik Anadolu İmam Hatip Lisesine geçen Yaman burada da öğrencilere hitap etti. Konuşması ilgiyle dinlenen Yaman, birkaç öğrenciyi sahneye alarak dikkat konusunda küçük bir gösteri yaptırdı.

Seminerlerden sonra Eğitim Bir Sen Çermik şubesine geçen Yaman, burada öğretmenlerle hasbihal etti. (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.