Yangında eşi ve 6 çocuğunu kaybeden anne konuştu video foto

Yangında eşi ve 6 çocuğunu kaybeden anne konuştu video foto

Gaziantep’te 2 gün önce barakada çıkan yangında eşi ve 6 çocuğunu kaybeden kendisi yaralı olarak kurtulan acılı anne çocuklarının mezarı başında konuştu.

8 kişilik bir aileden sadece kendisi yaralı olarak kurtulan Naciye Bakır, 3 erkek ve 3 kız toplam 6 çocuğu ile eşini bir talihsiz yangında kaybeden acılı anne, ailesini ve çocuklarını kaybettiğini bu dünyada kimsesinin kalmadığını söyledi.

Geçtiğimiz gün Gaziantep'te Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi kırsalında kaldıkları derme çatma bir oda ve mutfaklı evde çıkan yangında eşi ve 6 çocuğunu kaybeden Naciye Bakır, 8 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle İLKHA mikrofonuna konuştu.

Hayatının hep yoksulluk içinde geçtiğini söyleyen acılı anne, gözyaşları içinde yaşadığı acı dolu günleri 6 çocuğunun ve eşinin mezarı başında anlattı.

"Bugün Anneler Günüymüş, benim neyime" diyen acılı anne Naciye Bakır, "Ailemi kaybettim. Bu dünyada kimsem kalmadı. Sadece bir Allah'ım var." dedi.

Gözyaşları içerisinde çocuklarının yokluk içinde büyüdüğünü söyleyen Anne Naciye Bakır, “Ben Çok fakirdim, kimsem yoktu. Çocuklarımız kimsesizdi. Hayatımız hep yoksulluk içinde geçti. Küçük ve büyük oğlum tek vardı. Millet hayrına bize bakıyordu. Kimsemiz yoktu. Sadece bir Allah’ımız vardı. Bir şekilde kendimizi idare edip geçimimizi sağlıyorduk. Akşam evime ateş düştü. Bütün çocuklarım gitti. Ben uyanıncaya ve pencereyi açıncaya kadar geldim ki çocuklarım yok.” dedi.

"‘Bugün Anneler Günü'ymüş benim neyime" diyen acılı anne “Ne anneler günü, benim çocuklarım yokluk içinde büyüdüler. Bir ayakkabıya, bir elbiseye, sıcak bir yemeğe her şeye hasret kaldılar.” diyerek yıllardır hep yokluk içinde yaşadığını söyledi.

Bakır, “Herkes bugün çocukları ile gezip dolaşıyor. Bende çocuklarımı hepsini yan yana toprağa verdim. Benim bugün çocuklarım yok. 6 çocuğumu burada toprağa verdim. Bugün ben gelmişim onların mezarı üzerine oturmuşum. Etrafıma bakıyorum kimsem yok. Bir Allah’ım var, başkada kimsem yok. Ciğerim yanıyor. 3 kızımı ve 3 oğlumu kaybettim.” ifadelerini kullandı.

Yangın günü yaşananları da anlatan Bakır, “Eşim beni çağırdı. Elimi pencereye attım pencere açılmadı. Arkama, önüme ve her yere baktım, her yerde ateş vardı. Elimi kapıya attım hep ateşti. Pencereyi açtım hayata çıktım, bir baktım ki ateş çocuklarımın üzerine düşmüş. Çocuklarım hep yanmış kimseyi göremedim. Hemen koştum bekçiye haber verdim. Bekçi gelene kadar hepsi içeride yandılar. Bir çocuğumun ayağı elime değdi ve baktım ki benim çocuğum. Akşam karanlıktı. Benim çocuklarıma hep eller baktı. Ne bir sahipleri vardı, nede kimseleri vardı. Tek ümidimiz Allah (c.c), bir aileden bir ben kalmışım. Kimsem yok. Benim sahibim Allah’tır." şeklinde konuştu.

Naciye Bakır'ın erkek kardeşi Bedrettin Turan da, ablasının yıllardır çok çile çektiğini ve buna rağmen bu durumunu mütevazılığından dolayı kendilerine hiç söylemediğini ifade etti.

Turan, “İneklerin sütüyle, çocuklarının topladıkları atık malzemeleri satarak geçimlerini sürdürmüşler. Bize hiç anlatmadı, kendi çilesini yaşamış. Bugün anneler günüdür, bütün çocuklar gidip annelerini sevindiriyor. Biz mezara gelmişiz, mezarın başında ne bir ses ne bir hareket var.” diye konuştu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.