Yapacağımız tek şey beraberliğimize sahip çıkmaktır

Yapacağımız tek şey beraberliğimize sahip çıkmaktır

​​15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar 2’nci gün meydanlardaydı. Meydanda halka hitap eden Batman Valisi Ahmet Deniz, yapılacak tek şeyin beraberliğe sahip çıkmak olduğunu söyledi.

FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar 2’nci günde meydandaydı.

Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişimin etkisizleştirilmesi kutladı.

Düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, Batman Üniversite Rektörü Aydın Durmuş, İl Müftüsü Turgut Erhan, Batmanlı 15 Temmuz gazisi Abdullah Ağaya, kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Gercüş Vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program ilahi, marş ve slayt gösterimleriyle devam etti.

Programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, FETÖ'ye darbe girişimi yaptıranların 'Demokrasi Nöbetleri'nde milletin bir ve beraberliğini gördükten sonra pişman olduklarını söyledi.

Darbeyi planlayanların hesap edemediği bir şey olduğunu vurgulayan Deniz, “Dünden bu yana tüylerimiz diken diken çünkü FETÖ'ye bu hain darbe girişimini yaptıranlar bu görüntüleri gördükten sonra pişman olmuşlardır. Çünkü yüreğinde vatan sevgisi, ellerinde al bayrak olan sizler olduğunuz müddetçe bu hainler başaramayacaklar. Bu milletin vatan sevgisini hesap edemediler. Onlar birçok şeyi hesap edemedikleri gibi 'vatan sevgisi imandandır' diyen yüce Peygamberin ümmeti olduğumuz için başaramadılar.” dedi.

Çanakkale'de bu milleti dize getiremeyenlerin bugün yine piyonlarını piyasaya sürmeye başladıklarını belirten Deniz, hiç bir gücün bu milleti asla dize getiremeyeceğini ifade etti.  

“İmanlı, yürekli, asil, kahraman millet dize gelmez.” diyen Vali Deniz, “Bir ve bütün olduğumuz sürece nasıl bin yıldır bu coğrafyada özgürce, kardeşçe yaşıyorsak, yaşamaya devam edeceğiz. Bizim yapacağımız tek şey bir ve beraberliğimize sahip çıkmaktır, ayrımcılığa müsaade etmemek. Türk'ü Kürt'ten ayırmaya çalışan haindir, kalleştir. Bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz. Fatih'in, Selahaddin Eyyubi'nin torunları bir ve beraber olduğu müddetçe hiç kimse bu topraklarda oyunu oynayamaz." dedi.

Konuşmasından sonra Batman Valisi Ahmet Deniz platformumdan meydana toplanan vatandaşların fotoğraflarını çekti. 

Program ilahi guruplarının seslendirdiği ilahilerle gece 01.00’re kadar devam etti. 15 Temmuz'dan bu yana 100'ü aşkın gönüllüsü ile alanda vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılanıyor. Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ ise, "Onursal Başkanımız Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda alanlardayız. Terörün her türlüsü ile mücadelede Türk Kızılayı olarak her türlü mücadeleye hazırız." dedi.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler