Yapboz yarışmasının startı Cizre'de verildi

Yapboz yarışmasının startı Cizre'de verildi

Kızılay Derneği ile Hamilik Vakfınca düzenlenen yapboz yarışmasının startı Şırnak'ın Cizre ilçesinde verildi.

Türk Kızılay Derneği, Hamilik Okulu Vakfı işbirliği ile Türkiye'de yapboz yarışmaları düzenlenecek. Yarışmanın startı Şırnak'ın Cizre ilçesinde verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği yarışma, Cizre Fen Lisesi spor salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya 14 okuldan toplam 600 lise öğrencisi katıldı. Öğrenciler, Kırmızı Medrese ve Mem-u Zin'in resmedildiği pazılları 30 dakika içinde yapmaya çalıştı. Bireysel ve takım halinde düzenlenen iki kategorideki yarışmada, öğrenciler ter döktü. Yarışmada birinciye 800, ikinciye 700 ve üçüncüye ise 600 TL ödül verildi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Nevin Öncel, 9 dakika 43 saniyede pazılını tamamlayıp birinci oldu.  Öncel'in ödülünü Dr. Mesut Tüzün takdim etti.

Kızılay Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Kamile Canbay, yarışmanın Cizre'de ilk kez düzenlendiğini, bunu her yıl yapmak istediklerini belirterek, "İsmi kurgularken, Cizre gerçeklerine ve ülkemizin güzelliğine konsantre olmaya çalıştık. Bozmak kolay, yapmak zordur. İlerlemek için sürekli yapmak lazım. O yüzden de biz 'Yap ama bozma' dedik. Sevgi birleştiren bir şey ve bir sevgi bin sevgiyi getirir. Sonra da gelse bile o bin sevgi o bir sevginin kapısını açar. Bugün bu yarışma ile yüzlerce genci bir araya getirdik. İnşallah bundan sonra da Cizre merkezinde bütün bölgeyi ve ülkeyi içine alacak şekilde halkayı genişleterek ilerleyecek." dedi.

Kızılay Derneği Cizre Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldırım da amaçlarının Cizre'yi tarihiyle, sevgi ve hoşgörüsüyle tanıtmak olduğunu söyledi.

Cizre Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Elif Tüzün ise Cizre'nin tarihi geçmişinin Hazreti Nuh Tufanı'na kadar gittiğini belirterek, amaçlarının öğrencilere tarih ve kültür bilincini yansıtmak olduğunu vurguladı.

Yarışmada diğer şehirlerde yapılmaya başlanacak ve tüm Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler