Yapıcıoğlu, anma programına katıldı

Yapıcıoğlu, anma programına katıldı

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından katledilen Riyad Güneş’i anma programına katıldı.

Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim saldırılarında, Diyarbakır'da fakirlere kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Riyad Güneş için düzenlenen anma programına katıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin Dicle ilçesine bağlı Üzümlü (İbika) köyünde düzenlediği Şehit Riyad'ı Anma Programına katılan Yapıcıoğlu, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi.

Yapıcıoğlu, Riyad Güneş'in kabri başında gerçekleştirilen ve hayatını kaybeden gençlerin ailelerinin de hazır bulunduğu programda, kısa bir konuşma yaptı.

6-8 Ekim olaylarında tarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetin yaşandığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Öyle bir vahşet ki, o vahşeti yapanlar ve yaptıranlar dünyada yaşadıkları müddetçe başları önde dolaşmak zorunda kalacaklardır. Öyle bir vahşet ki bunu yaptıranlar bunun vebalinden asla kurtulamayacaklardır. Firavun’un iktidarının elden gitme korkusuyla yaptığı neyse bu vahşeti yaptıranlar da aynı şeyi yapmışlardır. Allah-u Teâla bir daha aynı manzaraları yaşatmasın. Böyle bir zulmü bir daha hiçbir mü’minin başına getirmesin. Ama biliyoruz ki o şehitler şimdi buradan daha güzel bir yerdedirler. Bizden çok daha rahat ve huzurludurlar.”ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmanın ardından diğer programlarına yetişmek için tekbirler eşliğinde alandan ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.