Yapıcıoğlu Bediüzzaman’ın Barla’daki evini ziyaret etti

Yapıcıoğlu Bediüzzaman’ın Barla’daki evini ziyaret etti

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla’da sürgün yıllarında kaldığı evi ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle Bediüzzaman Said Nursi’nin Isparta Barla’daki sürgün yıllarında kaldığı evi ziyaret etti.

Şu an müze olarak kullanılan ve Bediüzzaman’ın kullandığı eşyalarında bulunduğu Barla’daki sürgün evi ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada yaptığı açıklamada İslam âleminin içine düştüğü kötü durumdan, Bediüzzaman’ın risalelerinde işaret edilen kardeşlik vurgusu ile kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

HÜDA PAR’ın parti programının yazılmaya başlandığı günlerde Bediüzzaman’ı rüyasında gördüğünü söyleyen Yapıcıoğlu, “Rüyada bazı nasihatlerde, tavsiyelerde bulundu. Kendi evinde Hazreti Üstad Bediüzzaman’ı ziyaret etmiştik ve bir külah hediye etmişti. 2 katlı ahşap bir evdi şu anda 2 katlı ahşap ev olan Barla’daki evini ziyaret etmiş bulunuyoruz.” dedi

Yapıcıoğlu şöyle konuştu: “Parti programımızı okuyanlar Risale-i Nur’dan pek çok mülhem cümlenin olduğunu göreceklerdir. Özellikle şu anda İslam âleminin içine düştüğü durum, kardeşlik hukukunun tamamen zir u zeber olması, Müslüman ülkelerin ve grupların birbirleriyle çekişiyor olması ve aralarındaki manasız, haksız, sonuçsuz, fayda vermeyen tutumu terk etmemeleri nedeniyle yaşanan bu durumdan kurtulmanın yolu, İslam âleminin kurtuluşunun reçetesi risale çizgisindeki uhuvvet ve Rabbimizin bizi ilan ettiği şekilde kardeş olmamızdan geçiyor.  Üstadın tavsiye ettiği gibi Kardeşlik Risalesini okuyarak kardeşlik hukukunu sürekli hatırlamamız ve kendi aramızda cari kılmamızla mümkün olacaktır’’ ifadelerini kullandı.  (Necmi Durmazer- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.