Yapıcıoğlu: "Bizde satılık oy yok"

Yapıcıoğlu: "Bizde satılık oy yok"

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ittifak iddialarına cevap veren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, hiçbir parti ile ittifaklarının söz konusu olmayacağını belirterek "Bizde satılık oy yoktur." dedi.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi, seçim mitingi için Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeydi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hüseyin Yılmaz ve Çermik Belediye Başkan Adayı Ebubekir Akkılıç, Çermik’te halkı selamlayarak miting alanına geldi.

Yüzlerce kadın-erkek, çocuk-yaşlı ellerinde tevhid ve parti bayraklarıyla miting alanını doldurdu.

“Hiçbir parti ile ittifakımız söz konusu olmayacaktır”
Halkın beklediği adalet ve hürriyet ortamının gelmesinin çok yaklaştığını ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Yarından sonraki gün sandık başına gideceğiz. Yaklaşık bir aydır meydanlar hareketli. Siyasetçiler her gün meydanlarda, televizyonlarda boy gösteriyorlar. Üslup berbat, yalan söylemekte ve kara propaganda yapmakta birbirleriyle yarışıyorlar. Biz onlardan çok daha önce meydanlara indik. Partimiz yeni olduğu için, davamızı insanlara götürmek için erkenden yola çıktık. Basın bizi görmüyor, sesimizi duyurmuyor. Bizler de kapı kapı dolaşarak kendimizi anlattık. Siyaset anlayışımızı anlattık. Diğerleri ne yapıyor? Meydanlarda birbirlerinin hırsızlık ve ahlaksızlıklarından bahsediyorlar. Biz böyle yapmıyoruz. Ama işi öyle bir raddeye getirdiler ki iki gün önce Siirt’te şöyle bir şey yaymışlar: seçime 2 gün kala HÜDA PAR seçimden çekilip AK Parti’ye destek verecekmiş. Bitlis, Muş ve Bingöl’de de aynı şeyi söylediler. Hür Dava Partisi’ni kurup yola çıktığımızda da benzer şeyler söylediler. Kararlılığımızı, listelerimizi görürlerse biraz utanıp yalanlarından vazgeçerler dedik. Sonra dediler ki seçime bir ay kala çekilecekler. Şimdi de diyorlar ki, son gün çekilecekler. Ben bu partinin genel başkanı olarak, açık ve net olarak diyorum ki aday gösterdiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Hiçbir yerde başka bir partiyle ittifaka girmeyeceğiz. İşi öyle bir noktaya vardırdılar ki güya Siirt’te bize 2 milyon vermişler. Ey şaşkınlar! Bir tek oyu sizin bütün servetinize vermeyeceğiz. Bizde satılık oy yoktur. Bu iftiraları atanlar, bu yalanları söyleyenler! Yüzünüz kızardı mı? 3-5 insanın oyunu almak için yalan söylüyorsunuz. Allah’ın izniyle biz bu çirkin siyaseti yapanları meydanlarda deşifre edeceğiz ki siyaset temizlensin.” dedi.

“Belediye malı, sizin hizmetiniz için gönderilen paralardır”
Siyaset için halka yalan söylemeyeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Bizim inancımıza göre size yalan söyleyenin, size zerre kadar saygısı yoktur. Bu saygısızlığı Çermik halkı kabul etmeyecektir. Hiç kimse kendisine saygısızlık yapılmasını istemez. Aldatılmak insanların görebileceği en büyük saygısızlıklardan biridir. İnşaallah siyasete giren insanlardan temiz olanların sayısı arttıkça siyaset de temizlenecektir. Allah aşkına, basit bir hesap yapalım; Çermik belediyesi için eski parayla 2 trilyon teklif ettiklerini söylüyorlar. Belediye başkanının maaşı ne kadar? 5 milyon veya 10 milyon mu? 5 yıl boyunca toplasan 600 milyar. Peki, o makama oturmak için 2-3 trilyonu gözden çıkaran adam ne demeye çalışıyor. Aslında demek istiyor ki, ‘ben bundan kat be kat fazlasını belediye malından yiyeceğim’ Biz kimseye bir zırnık, bir kuruş vaat etmiyoruz. Belediyelerden para alma gibi bir derdimiz yok. Belediye malı, sizin hizmetiniz için gönderilen paralardır. Bazı açgözlüler o paraya göz koymuşlar. Kendi ceplerini doldurmak, yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar.” dedi.

"Hizmetiniz için yola çıktık”
Hür Dava Partisi olarak bugüne kadar yapılmayan hizmetleri yapmaya geldiklerini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M.Hüseyin Yılmaz ise, “Bizler bugüne kadar yapılmayanları yapmaya geldik. Bugüne kadar başkalarının söyleyip de yapmadıklarını yapmaya geldik. Bunun için karşınızdayız. Hizmetiniz için yola çıktık. Rabbim nasip ederse 30 Mart günü sandığa gideceksiniz. Şehrinizin kaderini belirleyeceksiniz. Ya bu düzen devam etsin diyeceksiniz. Ya da icraat yapacak, sözünde duracak dürüst insanları, bu şehrin ekmeğiyle suyuyla büyümüş olan, sizin çocukların eğitimiyle uğraşan kardeşinizi seçeceksiniz” dedi.

“Söz verdiğimizde sözümüzü tutacağımızı çok iyi biliyorsunuz”
Çermik’e 4. kez geldiğini belirten Yılmaz, “Sizlerin bize yönelik teveccühünü biliyorum. Buradan diğer başkan adaylarımızla birlikte sizlere bir kez daha söz verip diyoruz ki, sizin malınız olan belediye malının peşkeş çekilmesine son vereceğiz. Hırsızlıkları durdurup belediye malını sizlere hizmet olarak vereceğiz. Bütün hortumları keseceğiz. Bu böyle biline. Sizin malınızın çalınmasını engelleyeceğiz. Belediye havuzunda biriken o parayı sizin hizmetiniz için harcayacağız. Sizler bizleri, adaylarımızı tanıyorsunuz. Söz verdiğimizde sözümüzde duracağımızı da biliyorsunuz. Siyaset sahnesine çıkarken farklılıklarımızı ortaya koyduk. Bunlar çoktur. Birkaç tanesini sizlerle paylaşalım. Birincisi başkasının söylemeye cesaret edemeyeceğini söylüyoruz. Referansımız Kur’an ve Sünnettir. Başka bir parti bunu söyleyemedi. Hiçbir parti, cumhuriyetin kuruluşundan beri bunu diyemedi. Ve sordular diğerlerine, gazeteciler sordu, farklı kişiler sordu. Dediler referansınız nedir? Referansımız İslam diyemediler, laikliktir, demokrasidir dediler. Diğer farklılığımız Kürt halkının yani Kurmancların, Zazaların ikinci sınıf muamelesi gördüğünü, katliamlara, zulme uğradığını en yüksek perdeden dile getiriyoruz. Başkalarının cesaret edemediklerini söylüyoruz. Ulus devlet anlayışı bitmiştir. Bu anlayış Müslüman Türk’ü Müslüman Kürt’e, Müslüman Kürt’ü de Müslüman Türk’e kırdırmıştır. Ulus devlet anlayışı sonlandırılmalıdır, Türkçülük sonlandırılmalıdır. Bizler Müslümanız. Din kardeşiyiz. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkez’i Rabbimiz kardeş yapmıştır. Bu kardeşlik çerçevesinde hepimiz kardeşçe yaşamalıyız, sadece Türkçe resmi dil olmasın, Kürtçe de resmi dil olsun. Başka bir partinin programında bu yoktur.” diye ifade etti.

Aramızdaki hakem Kur’an olacaktır
Adayları belirlerken İslami ölçü ve esaslara dikkat ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Hz. Resulullah’ın (sav) halifelerini örnek alan ve onları kendine şiar edinen adayları seçip karşınıza çıktık. Bu memlekete damgasını vuran İslami hareketin öncülerinden olan Üstad’ın ve Şeyh Said’in mirasına sahip çıkıp, bunları bir arada tutan, miraslarına sahip çıkan tek partiyiz. Sizlerle adaylarımız arasında Kur’an hakem olsun diye ona uyacağımıza, bu çerçevede davranacağımıza söz verip Kur’an’ın altından geçip yemin içen tek partidir HÜDA PAR.” dedi.

“Sizlere asla yalan söylemeyeceğiz”
“5-6 aydır evlerinize gelip partimizi anlattık” diye konuşan HÜDA PAR Çermik Belediye Başkan Adayı Abubekir Akkılıç da, “Broşür verip kendimizi tanıttık. Daha sonraki günlerde desteğinizi istedik. Çermik’in sorunlarını daha önceki konuşmalarda da dile getirmiştik. Projelerimizi yazıp sizin evlerinize bıraktık. Bunlardan bahsetmeyeceğiz. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bazıları biz bu kadar kendimizi anlatmamıza rağmen bizleri anlamış değiller. Biz diyoruz ki, kesinlikle yalan söylemeyeceğiz, belediye malını yetim malı gibi koruyacak ve halkımıza ihanet etmeyeceğiz. Sadakatle davranacağımızı söylememize rağmen “bunlar en son bize destek verecekler” deyip seçmenlerimizi yanıltmaya çalışıyorlar. Biz kesinlikle seçmenlerimizi aldatmayacağız. Bizim bir davamız var. Biz parti davası değiliz, dava partisiyiz. Bizim önderimiz Peygamber Efendimizdir. Herkes böyle bilmeli. Bunu her tarafa ilan ediyoruz. Bu Ergani, Çınar, Çermik ve köylerde de böyledir. Bazıları bizi oy bölmekle suçlayıp, seçmeni kandırmaya çalışıyorlar. Onlara diyoruz, gelin siz Hür Dava Partisi gemisine binin, kurtuluşa erin. Bazıları da yok efendim, şunu indirelim de ne olursa olsun diyorlar. Yerine getireceğiniz daha iyi mi olacak? Bunu düşünmeden, tartmadan halkı etkilemeye çalışıyorlar. Bir parti değerini gösterip korkutuyor. Siz neden kendinizi ve hizmetlerinizi anlatmıyorsunuz. Ölümü gösterip bizi sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Artık sıtmanın da ilacı var. Yanlışı yanlışla düzeltmek zorunda değilsiniz. Yanlış ancak doğruyla düzeltilir. Biz diyoruz ki, HÜDA PAR bu polemiklere girmeyecek, halka gidecek, halka hizmeti hakka hizmet bilecek. Dolayısıyla bu dedikodulara inanmamanızı istiyoruz.” diye ifade etti.

“Huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yok!”
Çermik’in huzurlu ve güzel bir yapısı olduğunu söyleyen Akkılıç, “Bu huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok. Geceleri köylerden insan toplayıp göz boyayıp bizleri etkilemeye çalışıyorlar. Kimse akıl ve vicdanlara seslenmiyor. Köylerden adam taşıyorlar. Kuşluk çayırında bacılarımızın eşeklerle su taşıdığını düşünmüyorlar. İnsanlar isyankâr hale gelmişse yönetimdekilerin suçu yok mudur? Bugün insanları bu hale getirenler iktidar olanlardır. Seçim masraflarına harcanan paranın bir kısmı köylere hizmet diye gitseydi köylerin çoğunun yolu asfalt olur, susuz köy kalmazdı. Vatandaşlarımız bunu görüp akıl ve vicdanlarıyla davranmalıdır.” dedi.

Seçime kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Akkılıç, “Seçime 2 gün kaldı. Biz bakkala giderken seçerek alıyoruz. Size yarayacak, faydalanacak şeyleri seçerek alıyorsunuz. Siz belediye malını, yetim malını teslim edeceğiniz hazinenin bekçilerini seçiyorsunuz. Ona göre seçin; bunun vebali büyüktür. Evde otururken başkalarının günahına ortak olmayın. Siz bu insanları inanmadığınız bir davaya götürmeye çalışıyorsunuz.” diye konuştu.   (Osman Öksüz, Zeki Aras - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.