Yapıcıoğlu Çocuk Yaşam merkezinin açılışına katıldı

Yapıcıoğlu Çocuk Yaşam merkezinin açılışına katıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İHH ve Katarlı insani yardım kuruluşu RAF tarafından Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan ‘Çocuk Yaşam Merkezi’nin açılışına katıldı.

İHH ve Katarlı insani yardım kuruluşu RAF tarafından Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Çocuk Yaşam Merkezinin açılışına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Suriye’de yaşanan savaşın özellikle çocuklar için bir felakete yol açtığını belirterek, "Keşke bu çocuklarımızın yetim kalmaması için daha fazla çaba sarf edebilseydik." dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Şeyh Sani Bin Abdullah İnsani Hizmet Kurumu (RAF) ortaklığıyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan ve 100 dönüm arazi üzerine Suriyeli yetim çocukların kalabileceği yer olarak inşa edilen ‘Çocuk Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Çocuk Yaşam Merkezinin bahçesinde düzenlenen programa, Başbakan Başdanışmanı  Ömer Faruk Korkmaz, AFAD Başkan Yardımcısı  Fatih Özer, MEB Müsteşar Yardımcısı  Ercan Demirci,  HÜDA PAR Genel Başkanı  Zekeriya Yapıcıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Babacan, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye Başkanı  Hüseyin Şanverdi ve diğer davetliler katıldı.

Suriyeli yetimlerin barınacağı RAF-İHH ‘Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılış programı okunan Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yetimlerle ilgilenmenin ve uğraşmanın nasip meselesi olduğunu vurguladı.

 Yıldırım, "Allah herkese bunu nasip etmiyor. Çünkü yetim, kişinin günahını alıyor, sevabını arttırıyor. Şükürler olsun bizler de buradayız. Savaş sadece insanın bedenini almıyor. Savaş insanın annesini ve babasını yok etmiyor. Çocukları öldürmüyor. Savaş kültürü de yok ediyor. Onun için bizim gibi kurumlar bir savaş bölgesinde çalışıyorsa o bölgenin kültürünü korumak mecburiyetindedir."

Programa davetli olarak katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise yaptığı konuşmada Suriye’de yaşanan savaşın özellikle çocuklar için bir felakete yol açtığını söyledi.

Suriyeli yetim çocuklar için açılan merkezde emeği geçen İHH ve Katar insani yardım kuruluşu RAF’a teşekkür eden Yapıcıoğlu, "Böyle güzel bir günde, böyle seçkin bir topluluğa hitap etmek benim için onurdur. Hele bu birliktelik ve bir araya gelme yetimler için olursa, yetimler için yapılan bir tesisin açılışında böyle bir topluluğa hitap etmek gerçekten büyük bir şeref, sevinç kaynağıdır. Yetimlerle ilgili böyle bir tesisi açtıkları, yetimlere el uzattıkları, onlara yardımcı oldukları, onların yaralarını sardıkları için, bulundukları zor durumdan çıkışları için bir nebze olsun katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu amellerin Allah indinde makbul olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Keşke bu çocuklarımızın yetim kalmaması için daha fazla çaba sarf edebilseydik." diyen Yapıcıoğlu, "Öyle bir peygamberin ümmetiyiz, öyle bir dinin mensubuyuz ki yetimleri itip kakmayı, yoksulları doyurmaya teşvik etmemeyi dini yalanlamak olarak tarif etmiştir. Yetimlere ait olanı aslında onlara veriyoruz. Keşke yetimlerimize daha fazlasını verebilseydik. Keşke bu çocuklarımızın yetim kalmaması için daha fazla çaba sarf edebilseydik. Keşke bunca çocuğun yetim kalmasına sebep olan 6 yılı aşan bu savaşın daha fazla sürmemesi için daha fazla çaba ortaya koyabilsek, bu savaşı durdurabilseydik." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu da gerektiğinde bu tür yerlerin açılması gerektiğini ancak bunlara ihtiyaç kalmaması gerektiğini temennisini dile getirdi.

Karamollaoğlu, "Keşke insanlar bütün güçlerini böyle netice doğuracak savaşların önlenmesi için çaba harcasalar. 6 yıl içinde yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce yavrumuz yetim kaldı. Milyonlarca insan memleketini terk etti. Suriye neredeyse yok oldu. Tarihi şehirlerimiz ortadan kalktı. Aslında bu bize bir derse olmalı. Bu bizi sevindirdiği kadar üzmeli. Bu bizi, bu savaşların durdurulması için gayretlerimizi artırmalı. Dünyanın neresine bakarsanız bakın nerede bir gözyaşı ve ateş varsa bilin ki orası bir Müslüman diyarıdır." şeklinde konuştu.

Şeyh Sani Bin Abdullah İnsani Hizmet Kurumu (RAF) Başkanı Şeyh Ayed Bin Dibsan El-Kahtani ise  Türkiye’ye Suriyeliler için yaptıkları yardımlardan ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Reyhanlı ilçesinin nüfusunun 92 bin olduğunu, iç savaştan dolayı ilçelerine sığınan Suriyeli sayısının ise 120 bin olduğunu vurguladı.

Programda, Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci,  Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Arapça ve Türkçe ilahiler seslendiren Suriyeli çocuklar, çeşitli hikâyelerden derledikleri tiyatroları sahneledi. Daha sonra protokol heyeti ve davetliler kurdele keserek ‘Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından İHH Genel Başkanı Yıldırım tarafından programa katılanlara hediye verildi.

Yapıcıoğlu, açılışın ardından merkezdeki bölümleri inceleyerek İHH yetkililerinden bilgi aldı. Gezinin ardından Yapıcıoğlu, merkezde kalan Suriyeli yetim çocuklarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler