Yapıcıoğlu: HDPPKK bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşıyor

Yapıcıoğlu: HDPPKK bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşıyor

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitinginde, HDPPKK’nin bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşadığını vurguladı.

Hür Dava Partisi tarafından desteklenen Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, sık sık HDP/PKK ve Selahattin Demirtaş aleyhine atılan sloganlar eşliğinde miting konuşmasına başladı.

“Kana doymayan HDP diğer Kürt gruplarının tamamıyla sorun yaşıyor

Yapıcıoğlu, HDPPKK’nin kana doymadığını ve sürekli kan akıttığını belirterek, kendisi gibi düşünmeyen diğer Kürt gruplarının tamamıyla sorun yaşadığına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu’nun konuşması esnasında, 6-8 Ekim olayları ve son yaşanan İdil katliamından dolayı azmettirici olarak gösterilen HDP Genel Başkanı Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a uzun süre lanet yağdı. Katılımcılar, ayrıca uzun süre ‘Katil Demirtaş’ sloganları atarak Demirtaş’a sert tepki gösterdiler.

“HDPPKK diğer bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşıyor”

Konuşmasına halkı, Kürtçe, (Kurmanci, Zazaki)  ve Türkçe selamlayarak başlayan Diyarbakır bağımsız milletvekilli adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Belki burada bayram havasında miting yapacaktık. Lakin dün gelen acı haber yüreğimizi burktu. Huylu huyundan vazgeçmedi. Bunu bir kez daha ispatladı. Bunlar her yerde böyle. Nerde 2 parti arasında kavga çelişki varsa bunlardan bir tanesi mutlaka bunlardır. Daha 2 gün önce Irak Kürdistanı ile İran Kürdistanı arasında İran KDP’si arasında çatışma çıkmadı mı? Oradaki bütün Kürt partilerini kendilerine boyun eğme veya Kürdistanı terk etme tercihine zorlamadılar mı? Türkiye Kürdistanın da zilletle boyun eğmeyen herkesi hedef yapmadılar mı? Burada HDP dışında kimsenin girmesi tehlikeli ve yasaktır demediler mi? Bunların bizimle ilgisi yok deyip milletin aklıyla, zekâsıyla alay etmediler mi?” diye konuştu.

“Seçim barajını mazlumların kanıyla doldurmaya çalışıyorlar”

HDPPKK’nin seçim barajını doldurmak için daha binlerce kişinin kanını akıtacağını ifade eden Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Binlerce yakılan köy, akıtılan 40 bin kan, barajı doldurmadı. Marjinal sol grupları doldurdular. Aydın Doğan’ın baba şefkatini koydular yine dolmadı. Tek Türkiye’nin, Şubat Soğuğunun senaristlerini koydular yine dolmadı. 6-8 Ekimde 52 kişinin daha kanını üzerine eklediler, yine dolmadı. Ahlaksız sapıkları da eklediler. Yine yetmedi. Yine yetmeyecek. Niye? Çünkü bu temelin dibi delik. Çünkü dillerine doladıkları cümlelere rağmen Kürtlüğe savaş açtılar. Kürtün namusuna, inancına savaş açtılar. Ve yıkmak için çabalayıp duruyorlar. Bu yüzden sürekli yeni bir şeyi o barajın içine atmayı düşünüyorlar. Dün İdil’de iki kardeşimizin kanını da bu baraja ilave etmek için döktüler.”

“Onlar için marjinal sol kardeş ama Müslüman Kürtler düşmandır”

HDPPKK’nin eskiden beri bir kandırmacada olduklarını bildiklerini kaydeden Yapıcıoğlu, “Bunların Kürt halkının mazlumiyeti ile haklarıyla bir alakası yok. Kendi köhnemiş zihniyetleri için uygun zeminin Kürdistan coğrafyası olduğuna karar verdiler. Yeterince kürdü peşine takıp binlercesinin kanını heder ettikten sonra biz Kürdistan fikrini çöpe attık demediler mi? Irak Kürdistanı’nın bağımsızlığını isteyenlerin standına saldırmadılar mı? Kendilerine uymayan bütün Kürtleri düşman ilan etmediler mi? Onların nazarında sosyalist marjinal gruplar kardeş ama kendileri gibi düşünmeyen ve zilletle boyun eğmeyen Kürtler haindir. Defalarca söyledik. Bir kez daha söylüyoruz. Kim elde ettiği koltukları kaybetmemek için, biraz daha sefa sürmek için Kürtleri birbirine düşürüyorsa, Kürt gençlerini birbirine karşı kinlendiriyorsa o en azılı düşmandır.” İfadelerini kullandı.

“Bizden 27 bin kişiyi katletseniz yine buraları terk etmeyeceğiz”

6-8 Ekim Kurban Bayramı’nda sergilenen vahşet ile İdil’de dökülen kanın birilerinin maskesini düşürdüğünün altını çizen Yapıcıoğlu, “Sonunuz yakındır ve desteğinizi kaybedeceksiniz. Er veya geç eriyeceksiniz. Ama erimek ve yok olup gitmek istemiyorsanız. O zaman yaptıklarınızdan tövbe edip pişmanlık duyacaksınız. Allahtan af ve mağfiret dileyeceksiniz. Bu halkın örfüyle barışacaksınız. Buradan size bir şey daha söylemek istiyorum. Ey kana doymayan vampirler. Siz Diyarbakır’ın 27 Mayıs 639’da İslam orduları tarafından Bizans işgalinden kurtulmasından sonra İslam’ın hâkimiyetinden çıkmadığını bilmiyorsanız ben size hatırlatayım. Burada Hz. Muhammedîn 27 arkadaşı şehit olarak yatıyor. Bu az değildir. Eğer köhnemiş ideolojinizi hâkim kılmak için değil 27, bizden 27 bin kişi katletseniz biz burayı terk etmeyeceğiz.” İfadelerini  kullandı.

“Demirtaş, timsah gözyaşlarını döküyor”

Selahattin Demirtaş’ın Bursa’da timsah gözyaşları döktüğüne de dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyormuş. Ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok. Güya bu olaydan dolayı üzüntülerini ifade ederken bile hakaret ediyorlar.  Diyor ki dikkatli olun provokasyona gelmeyin. Birileri turuncu koltuklara oturmak için kan akıtabilirmiş. Ey Demirtaş, biz bir kardeşimizin bir tırnağını o koltuklara değişmeyiz.” Şeklinde devam etti.

“Arabulucular da sahtekardır”

Referanslarının İslam olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu devamla, “Bizim inancımız bize der ki; bir insanın haksız yere katledilmesi bütün insanlığın öldürülmesi gibidir. Bir insanın kanının akıtılmasına razı olmayız. Provokatörlerin kim olduğunu herkes çok net biliyor. Nerede bir kavga varsa ve taraflardan biri onlarsa bunun bir anlamı olmalı. Dilsiz şeytanların sayısı artıyor. Bu olaydan sonrada göreceksiniz. Birileri gelip diyecekler ki arabulucu olacağız. Taraflara sükûnet diyoruz. Buna saldırı demeye cesaret göstermeyeceklere diyoruz; sizlerde sahtekârsınız.” Dedi.

“Afişlerimizi yırtıp, bize iftira atıyorlar”

HDP’nin seçim çalışmasına başladığından beri afişlerini yırttığını aktaran Yapıcıoğlu “Bizim afişlerimizin üzerine kendi afişlerini asıyorlar. Niye yapıyorlar? Bir yetkililerinin açıklamasından anlıyoruz. Bir seçim beyannamesi açıkladılar. O beyannamede Kürdistan kelimesi yok. Kürt kelimesi bile LGBT kelimesinden bile daha az. Geçtiği yerlerde ise Kürtleri entegre projesi olarak yapmışlar. Kürdistanı tarihin çöplüğüne attıklarını söylemişlerdi. Bizim afişlerimizde ‘Kürdistan için söyleyecek sözümüz var’ yazıyor. Bizim için Kürtlerin varlığını kabul etmeyen grup diyorlar. Utanın. Siz karar verdiniz. Türkiyelileştiniz. Türkiye’nin şehirlerinde size benzeyen ideolojik akrabaların kuyruğuna takıldınız. Ahlaksızlarla sarmaş dolaş oldunuz. Bari utanın Kürtlerin tek temsilcisi biziz demekten vazgeçin artık.” Şeklinde konuştu.

“Hükümet kanımız üzerine siyaset yapmasın”

Yaptıkları mitingler de akıtılan kanların üzerine siyaset yapan Hükümete de tepki gösteren Yapıcıoğlu, “6-7 Ekimde Diyarbakır’da bir katliam yaşandı ve 6 azizimizi şehit verdik. Hükümet 2 hafta suskun kaldı. Basının ve kamuoyunun tepkisi üzerine Yasin Börü’nün ismini anmaya başladılar. Yasin Börü ve 3 arkadaşlarının katil zanlısı olarak bazılarını adliyeye çıkardılar, bir kısmını cezaevine gönderdiler. Peki, Turan Hoca ile Cumali’nin katili nerede? Bingöl’de Cengiz, kardeşimizin, Yüksekova’da Ubeydullah Durna’nın katili nerede? Yüzlerce saldırı oldu. Sadece kamuoyu baskısıyla birkaç katil yakaladılar. Birkaç önce batmanda seçim minibüslerine birkaç taş geldi diye; bir bakan çıkıp tepki gösterdi. Bakan efendi! Bize yüzlerce saldırı oldu, bazı binalarımız kullanılamaz hale geldi. Sen o zaman neredeydin? Hükümetin başındaki Davutoğlu’na söylüyorum. İdildeki olayla ilgili diyor ki “Orada bir partiye mensup iki kardeşimiz katledilmiş”. Parti ismi söylemiyor. Bizim kanımız üzerinden siyaset yapma. Buna hakkın yok. Eğer sen samimi isen. Sen bu memleketi idare ediyorsun. Sen başbakansan bu katilleri ortaya çıkar” diye devam etti.

“Hükümet derin projelere seyirci kalıyor”

Derinlerde bir projenin devreye konulduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Birileri burada İslam’ı bir hayatı nizamı kabul eden ve bunu hayatına tatbik etmek isteyen insanları bazılarının eliyle bertaraf etmek için bir ihale vermiş. Adananın Espinoza adında bir büyükelçisi var. Dün bu uğursuz Espinoza Diyarbakır’daydı yine. Biz bunu daha önce defalarca dedik. Bu konsolos hakkında bir adım atıldı mı? Peki hükümet ne yapıyor? Hükümet oturmuş seyrediyor. Neyi seyrediyor biliyor musunuz? Ben çözüm sürecinde birilerine güçlendirdim. Muhatap olsun diye. Pişman değiller. Birilerini parlatıyorlar. Başkasının parlatmasına itiraz etse de hükümet güç veriyor.” Şeklinde devam etti.

“Artık ihanet ve satılmışları görün”

Bu kadar yolsuzluğa rağmen belediyelere herhangi bir soruşturmanın açılmadığını belirten Yapıcıoğlu son olarak, “Sadece Kürtçe afiş asıldı diye soruşturma açıyorlar. İşte bu parlatmadır. Londra’da, Telaviv’de bazı planlar yapılmış. İhale alan, taşeron olanlara bir başkasını katlettireceğiz. Hükümet olsun diyor, zararım yok diyor. Yaptıktan sonra bende çıkıp onların bu zalimliğini, vahşiliğini anlatıp kendime siyasi rant elde edeceğim. O yüzden 6-7 Ekimde polisi dışarı çıkarmadılar. Cizre’de askere polise 100 metre yakından halka kurşun sıkılırken polisler “Yan Cizre’m yan, yeter ki devlet baki kalsın” dedi. Kardeşlerim bu oyunların farkına var, bu senaryoların filmin sonunu görün. Basın onlar sizi birbirine düşürecekler. Sonrada size bakıp keyif çatacaklar. Bu ihalelerin kimler tarafından kimlere verildiğini görün. Kendi ihanetlerini, satılmışlıklarını görün.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler