Yapıcıoğlu Mersin’de gündemi değerlendirdi

Yapıcıoğlu Mersin’de gündemi değerlendirdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Mersin’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Mersin’de yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile anayasa değişikliği, devam eden FETÖ operasyonları, Batı'da giderek artan İslam düşmanlığı sonucu Kanada'da yaşanan cami saldırısında 6 Müslüman’ın katledilmesi olaylarına da değinen Yapıcıoğlu, açıklama sonrası gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı.

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin başında referandum sürecinin geldiğini belirten Yapıcıoğlu, meclisten 18 madde halinde geçen anayasa değişikliğine değinerek, "Cumhurbaşkanı bir kez daha görüşülmek üzere geri göndermezse 9 veya 16 Nisan tarihlerinde referandum yapılacak. Referandum ile ilgili olarak bazı partiler, kişiler ve kurumlar görüşlerini beyan ettiler. Biz de birkaç gündür söylüyoruz bunu, bir kez daha söylüyorum; bizim bu konuda incelememiz devam ediyor. Parti içindeki tartışmalarımız, müzakerelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu konudaki tavrımızı netleştirecek ve bu kararımızı kamuoyu ile paylaşacağız inşallah. Referandum süreci ile ilgili olarak bazı partiler, kişiler ve kurumlar işi çığırından çıkarmaya başladılar. Kendileri gibi düşünmeyenleri ihanetle, vatan hainliğiyle suçlamaya başladılar. Bu gidişatın, bu tavrın, bu yaklaşımın doğru olmadığını hatta tehlikeli olduğunu ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Doğumdan bir gün sonra bir kadının gözaltına alınması ne demek oluyor?"

Alanya’da bir kadının FETÖ şüphesiyle doğumdan bir gün sonra gözaltına alındığını hatırlatan Yapıcıoğlu, yaşanan bu olaya çok üzüldüğünü ifade etti.

Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Basına fotoğrafları yansıdı, birkaç ajans bu haberi geçti fakat medyada çok fazla yer bulamadı maalesef. Aranan bir kadının doğum yapmak için hastaneye müracaatından sonra hastane kayıtlarına isminin düşmesiyle birlikte emniyet mensupları hastane çevresinde önlem alıp doğum yapmasını beklemişler. Doğumdan bir gün sonra taburcu olunca bebeğiyle birlikte gözaltına almışlar. Ben buradan soruyorum, Ne oluyoruz? Doğumdan bir gün sonra bir kadının gözaltına alınması ne demek oluyor? Kadınların gözaltına alınırken ellerinin kelepçelenmesi bile doğru değilken, doğumdan bir gün sonra bir kadının gözaltına alınması gerçekten kamuoyunun vicdanını yaralamıştır diye düşünüyorum. Bir eliyle karnını tutarken emniyetin veya adliyenin merdivenlerinde çekilen o fotoğraf beni çok sarstı. Bu şekilde olduğu halde gözaltı kararı verenlere de hesabının sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olay operasyonların sulandırılması adına da yapılmış olabilir. Buna dikkat etmek gerekir."

"Batıdaki İslam düşmanlığı artık fiili saldırılara dönüşmüştür"

Avrupa ve ABD başta olmak üzere Batı dünyasında yükselen İslam düşmanlığının son örneği olarak Kanada bir camiye yapılan saldırı sonucu altı Müslüman’ın şehit edilmesi olayına da değinen Yapıcıoğlu, Batıdaki İslam düşmanlığının artık fiili saldırılara dönüştüğüne dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Bazı Avrupa ülkelerinde camilerin kapatılması, bazı yerlerde mülteci olarak gidenlerin dinlerinin sorgulanması, mensup oldukları inanca göre sınıflandırılması, kendi dindaşlarını kabul etmelerine karşın Müslümanlara ikinci, üçüncü hatta beşinci sınıf insan muamelesi yapmaları Batının çirkin yüzünü bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Bunun böyle olmasının en büyük sebebi kendi içimizde birbirimize olan tahammülsüzlüğümüz, inancımızın özünü ve birliğimizi kaybetmiş olmamızdır. Eğer birliğimizi muhafaza edersek, aramızda bilenlerimiz konuşursa, usulünce ve uygun ortamlarda tartışırlarsa öyle inanıyorum ki ihtilaflarımız minimuma inecek, birbirimize sımsıkı sarılıp daha da kenetleneceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.