Yapıcıoğlu: Milletin düşmanlarına oy vermeyin de kime verirseniz verin

Yapıcıoğlu, "Kim siyasi çıkarı için milleti birbirine düşman edip kamplara bölmeye çalışıyorsa o milletin tamamına düşmandır. Vatandaşlara şunu söylüyorum! Milletin düşmanlarına oy vermeyin de kime verirseniz verin." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında halk ile bir araya geldi.

Ebubekir Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yapıcıoğlu, Gazze'de devam eden katliama değinerek İslam ümmetinin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmediğini ifade etti.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere de değinen Yapıcıoğlu, milletin düşmanı olan, yalan söyleyenlere oy verilmemesi çağrısında bulundu.


"Gazze için üzerimize düşeni yapamadık"

Yapıcıoğlu, "Rabbim Ramazan ayının hürmetine, bu iftar saatinin hürmetine bizden dakikalar önce iftar vakti giren ama yiyecek bir şey bulamadıkları için iftar edemeyen başta Gazze olmak üzere zulüm altındaki tüm kardeşlerimize hayır ve bereket kapıları açsın. 167 gün geride kaldı. Gazze'ye yapılan saldırılarda on binlerce şehit, 70 bini aşkın yaralı, harap olmuş bir Gazze… İşin kötüsü 2 milyarı aşkın İslam aleminin yeterli yardım ulaştırmamasından dolayı şu mübarek Ramazan ayında bile açlıktan, ilaçsızlıktan ölmeye başlayan kardeşlerimiz… Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan şu mübarek Ramazan ayı bittiğinde acaba yeterince yardım yapamadığımız o kardeşlerimiz bizlerden yardım beklerken, çığlıklar her gün kulaklarımızdayken uğramış oldukları katliamları, çocukların üzerine düşen fosfor bombalarının, bedeni paramparça olmuş şehitleri, açlıktan derisi kemiğine yapışmış olan kardeşlerimizin görüntüsü gözlerimizin önündeyken sadece ağlamakla, sadece dua ile gerçekten azaptan kurtulabilecek miyiz? Şahsım olarak söylüyorum… 2 milyarlık İslam alemi olarak üzerimize düşeni yapamadık. Eğer yapsaydık akan kan duracaktı. Eğer yaptıklarımız yeterli olsaydı kardeşlerimiz açlıktan ölmeyecekti. Eğer yaptıklarımız yetseydi siyonizm katliamlarına bu kadar pervasızca devam edemeyecekti. Eğer birlik olabilseydik sadece boykot ile dize getirebileceğimiz siyonizmi durdurabilirdik. Maalesef ne boykotumuz boykota benziyor ne ticaretimizi kesebildik ne de siyasi olarak ciddi bir varlık gösterebildik ki onlara geri adım attıramadık. Rabbim sonumuzu hayreylesin. Oradaki kardeşlerimiz bize fedakarlığın, direnmenin, vatan savunmasının, imanın, teslimiyetin ne olduğunu öğrettiler. Onlar bize iyi öğretmenlik yaptı ama biz iyi öğrenci olamadık ve sınıfta kaldık." diye konuştu.

download.png

"israil Gazze'de kaybetmiştir"

Allah'u Teâlâ'nın, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin' dediğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Onlar ölümsüzlüğe ulaştılar. Biz nefes alan, yürüyen, canlı gibi olan ölüleri kim diriltecek? Gazze'nin bu hali eğer hâlâ bize bir ruh vermemişse, ayağa kaldırmamışsa ne zaman ayağa kalkacağız? Bunun üzerine uzun uzun düşünmemiz gerekiyor. Bu, işin bize bakan tarafı… Bir de işin Gazze'ye bakan tarafı var. 2 milyarlık İslam alemine bir kez daha şunu hatırlatmak istiyorum. Savaşı çok insan öldürenler kazanmıyor. Veya çokça can kaybedenler savaşı kaybetmiyor. Evet, belki oradaki şehitlerin ve yaralıların sayısı eğer vahşet durdurulmazsa belki de yüzbinleri bulacak. Şunu unutmayalım… Cezayir bağımsızlığını kazanana kadar 3 milyon şehit verdi. Önce Sovyetler, ardından Amerika Afganistan'da milyonlarca insan öldürdü ama işgalciler orada barınamadılar. israil de Gazze'de kaybetmiştir. Kaybetmesinin acısını savunmasız kadınlardan, bebeklerden, yaşlılardan, silahsız insanlardan alıyor. Bu aslında onun hem ahlaken hem siyaseten hem askeri olarak kaybettiğinin resmidir. Gittikçe de dünyada yalnızlaşacak. Bu zulmü arttırması da inşallah sonun başlangıcı olacak." şeklinde konuştu.

"Her alanda güçlü olmak için inancımızın gereğini yeterince yerine getiremedik"

"75 yıldır direnişin bitmediğini, bugüne göre daha zayıf oldukları dönemlerde de direnmeye devam ettiklerini ve her bir savaştan daha güçlü çıktıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ümidimiz odur ki inşallah dünya tarihinde ilk defa bu şekilde canlı yayınlarda yayımlanan bu soykırım 2 milyarlık İslam alemini uyandırsın. Evet, bir şey yapamıyoruz çünkü zaaflarımız var. Bizim siyasi, ahlaki, iktisadi, askeri, fikri belki itikadi zaaflarımız var ki bu durumdayız. Rabbimiz bizden birlik olmamızı istiyor ama biz paramparçayız. Allah Resulü bize, 'güçlü mümin zayıf müminden hayırlıdır' diyor ama biz bunu sadece pazu gücü olarak anlıyoruz. Her alanda güçlü olmak, güçlerimizi birleştirmek için inancımızın gereğini yeterince yerine getiremedik ve Batıya öykündük. Ne Batıya benzedik ne de kendimiz kalabildik. İşte böyle sefil hale düştük. Merhum Aliya Izzetbegoviç ne güzel söylemiş… Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir. Şimdi kendimize soralım… Ne kadar kendimiz kalabildik? Ne kadar düşmana benziyoruz? Bunu sorgulamamız gerekiyor. İnşallah Gazze bize bir ruh verecek ve bizi diriltecek diye ümit ediyorum."

"CHP'nin geçici genel başkanı kadar rahat yalan söyleyen bir insanı ilk defa görüyorum"

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Yapıcıoğlu, "Memleketin dört bir tarafından siyasi partiler harıl harıl çalışıyorlar. Bu işin doğal olan tarafı. Ancak bu koşturmalar arasında kim ne yapıyor? diye dikkat ediyor musunuz? Siyaset ne hallere düşmüş. Hatırlarsanız 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce neredeyse millet ittifakı mensubu partilerin tamamının hedefinde HÜDA PAR vardı. Zanneden HÜDA PAR'ın adayı cumhurbaşkanı adayı da onun için bu kadar üzerine geliyorlar. Hatta o dönem bir espri yaparak, 'CHP zannediyor ki Kılıçdaroğlu ile Yapıcıoğlu yarışıyor ama aradan Erdoğan sıyrılacak' demiştim. Sürekli yalan ve her zaman yalanlarının üzerine bir şeyler ilave ederek yalan söylemeye devam ediyorlar. CHP'nin geçici genel başkanı kadar rahat yalan söyleyen bir insanı ilk defa görüyorum." dedi.

"Milletin düşmanlarına, yalancılara oy vermeyin de kime verirseniz verin"

Yapıcıoğlu, "Bu mübarek saatte zamanınızı almak istemiyorum ama sadece milletime kameralar aracılığıyla tüm vatandaşlara şunu söylemek istiyorum. Peygamber Efendimiz, 'bizi aldatan bizden değildir' demiştir. Milletime söylüyorum ki, siz aldatan, kendine 3-5 oy devşirecek diye olmayan şeyleri varmış gibi gösteren insan size hiçbir hayır getirmez. Biz de yola çıktığımızdan beri 'milletimize asla yalan söylemeyeceğiz, milletin malına göz dikmeyeceğiz ve bize teslim edilen emanete asla ihanet etmeyeceğiz' diyoruz. Bu memlekette farklı inançta insanlar da var ama ortak noktamız aynı memleketin insanı olmamızdır. Seçimde farklı siyasi partilere oy veren insanlar seçim sonrasında aynı mahallede yaşamaya, aynı toplu taşımaya binmeye devam edecek. Biz şunu söylüyoruz… 3-5 oy için sizi birbirinize karşı kışkırtanlara prim vermeyin. Onlar bugün seçimi kazanmak için ortalığı kızıştırıp seçimi kazanmak istiyorlar. Yarın seçim bittiğinde belki de yan yana oturup kahkaha ile gülecekler. Sizin o birbirinize sert çıkışlarınız yanınıza kar kalacak. Onun için milletçe şunu yapmalıyız. Bu bir seçimdir, savaşa gitmiyoruz. Siyasi partiler de birbirlerinin düşmanı değil birbirlerinin rakipleridir. Kim siyasi çıkarı için milleti birbirine düşman edip kamplara bölmeye çalışıyorsa o milletin tamamına düşmandır. Vatandaşlara şunu söylüyorum! Milletin düşmanlarına oy vermeyin de kime verirseniz verin. Aslında siyasi partiler kendi adaylarına oy verilmesini ister. Elbette ben de onu istiyorum ama ondan daha öncelikli olan milletin düşmanlarına, yalancılara oy vermeyin de kime verirseniz verin." diye konuştu.

HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Serdal Özel ve Yalova Belediye Başkan adayı Ayatullah Uyar da birer selamlama konuşması gerçekleştirdiği iftar programı, Ebubekir Arslan'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.