Yapıcıoğlu: Siyaset, Halka Hizmet için Yapılmadır

Yapıcıoğlu: Siyaset, Halka Hizmet için Yapılmadır

Güney Kürdistan'da temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çözüm sürecinde tek muhatap olmak için ortamı gerenlerin çözüm sürecine zarar verdiklerini, siyasetin halka hizmet için yapılması gerektiğini söyledi.

HEVLÊR (ERBİL) - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Güney Kürdistan'da önemli temaslarda bulunuyor. Yapıcıoğlu'na, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ve Şura Meclisi Üyesi Dr. Halef Yılmaz eşlik ediyor.

Hüda Par heyeti, Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bızutnava) ile Komela İslami Kürdistan Partisi'nin yetkilileriyle bir araya gelerek kardeşlik mesajları verdi. Yapıcıoğlu ayrıca Rudaw ve Peyam TV'ye özel mülakat verdi.

Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bızutnava) ve Komela İslami Kürdistan ile yapılan görüşmenin basına kapalı bölümünde ise, Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Suriye Kürdistan'ında yaşanan gelişmelerin ele alındığı ve bu konularda görüş alış-verişinde bulunulduğu öğrenildi.

Genelde Ortadoğu, özelde ise Kürdistan'da yaşanan gelişmelerin konuşulduğu görüşmelerde, çözüm sürecinin de gündeme geldiği öğrenildi.

Ayrıca, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler ile ilgili çalışmaların ve bu çalışmalar esnasında gerçekleşen saldırılarının da ele alındığı görüşmelerde, özellikle Kürtlerin birbiriyle çatışmasını doğuracak tarzda hareket edenlerin, Kürtlere düşmanlık ettiklerine vurgu yapıldı.

Rudaw ve Peyam TV kanallarına verdiği mülakatta, siyasetin halka hizmet için yapılması gerektiğine vurgu yapan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; "Hiç kimsenin şahsi çıkarlarını toplumun çıkarlarının önüne geçirmeye hakkı yoktur. Siyaset halka hizmet için yapılmalıdır. Menfaate dayalı siyaset canavarlaştırır. Parti menfaatleri için toplumun zararına olacak söz ve davranışlarda bulunanlar halka hizmet amacından uzaktır, hatta halka ihanet etmektedir. Çözüm sürecinin hayırlı sonuçlar doğurması ve Kürtlerin hak taleplerinin karşılanması için Kürtlerin birbiriyle uğraşmayı bırakmaları gerekir. Çözüm sürecinde tek muhatap olmak için ortamı gerenler, çözüm sürecine de zarar vermektedirler." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.