Yapıcıoğlu sosyal medyada soruları yanıtladı

Yapıcıoğlu sosyal medyada soruları yanıtladı

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal medya üzerinden seçmenin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Pazar sosyal medya üzerinden miting düzenledi. Seçmenlerine sosyal medya aracılığıyla hitap eden Yapıcıoğlu, açılan hashtag üzerinden   gelen soruları cevapladı.

İşte Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na gelen bazı sorular ve bağımsız adayın verdiği cevaplar...

- Amed'teki mitinginize olan katılım hakkında ne dersiniz, beklediğiniz gibi miydi?

Amed'teki mitingimize hem katılım hem de coşku çok güzeldi. Oraya gelip desteklerini sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

- Sayın vekilim yaptığınız anketlerde son durum nedir, inşallah Mecliste olacak mısınız?

Son durumlara göre inşallah HDP’e barajı aşsa da aşmasa da bize yetecek olan oyun üzerinde oy alacağımızı umuyor ve bekliyoruz.”

- HÜDA PAR tabanında da Kürtçü bir damar var. İslamcılık çerçevesinde bir dönüşümü başarabilecek misiniz?

HÜDA PAR tabanında Kürtçülük damarı olduğu düşüncesine ben katılmıyorum. Her türlü kavmiyetçilikten Allah’a sığınırız. Yalnız hakları gasp edilmiş mazlum bir halkın mazlumiyetini dile getirmeyi de kavmiyetçilik olarak görmüyoruz.

- Sözde Kürt halkı için ortaya çıkanlar Kürtleri unuttu, Siz niye Kürtçenin ikinci resmi dil ve eğitim dili olmasını istiyorsunuz?

Sözde Kürt halkı için ortaya çıkanlar ve onların hakkını savunduğunu iddia edenler kendilerine siyasi rant devşirmek için sahtekarca bu işleri yaptılar. Biz samimi olarak sadece Kürtler değil nerede bir mazlum varsa kendisine zulüm edilmişse, hakkı gasp edilmişse gasp edilen hakkının kendisine iadesi için çalışacağız ve asla onları unutmayacağız.

- Meclise gittiğiniz taktirde halkın sorunlarını dinlemek için ve halkla buluşmak için neler yapacaksınız?

İnşallah düzenli olarak seçim bölgemizdeki vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz yüz yüze sorunlarını dinleyeceğiz, notlar alacağız ve bunları raporlaştırarak gerekli yerlerde çözümün sağlanması için bunların takipçisi olacağız. Gidemediğimiz yerlere de bizim adımıza kardeşlerimizi göndereceğiz ve sorunları aynı şekilde raporlaştıracağız.

- Şırnak’taki şehitlerinizden dolayı sizlere taziye mesajı iletenler oldu mu?

Özellikle bölgemizde bazı milletvekili adayları ve bazı yerel teşkilatlardan başsağlığı dileklerini iletenler oldu fakat herhangi bir partinin genel merkezinden bize iletilmiş bir başsağlığı mesajı yoktur.

Yapıcıoğlu, bütün katılımcılara teşekkür ederek, 7 Haziran Genel Seçimlerinde desteklerini beklediğini vurguladı.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler