Yapıcıoğlu Taksim’de darbe karşıtlarına hitap etti video foto

Yapıcıoğlu Taksim’de darbe karşıtlarına hitap etti video foto

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Taksim’de toplanan darbe karşıtlarına hitap ederek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlayan protesto gösterileri sürüyor. İstanbul Taksim Meydanı’nda toplanan darbe karşıtlarına hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Konuşmasına İstiklal Marşı’nın beşinci kıtasını okuyarak başlayan Yapıcıoğlu, “Bugün gövdesini siper etmiş, bu hayâsızca akını durduran bazı gazi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hepsinin yüzünde bir tebessüm, sevinç, gurur mutluluk vardı. 15 Temmuz’u, 16 Temmuza bağlayan gece gövdesini siper ettiği için, toprağa düşen azizi kardeşlerimin yakınlarını ziyaret ettim. Hepsinin başı dik, hiçbiri yaptığından pişman değil. ‘Yarın bir daha olsa yine yaparım’ diyor. Allah bir daha tankların önüne bu şekilde çıkarmasın bu milleti. Allah bir daha alçakları, emperyalizmin uşaklarını bu millete musallat etmesin. Allah bir daha bize merhamet etmeyecek kimseleri bizim aşımıza yönetici yapmasın. Allah kardeşliğimizi ve birliğimizi güçlü kılsın.” dedi

Halkın yoğun teveccühüyle karşılaşan Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasını yaparken sık sık atılan ve sloganlar dikkat çekti.

“Emperyalizmin uşakları aramıza giremesin”

Konuşmasının sonunda, darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajlarında bulunan Yapıcıoğlu şöyle konuştu: “Farklı partilerden olabiliriz. Farklı dilleri konuşuyor olabiliriz. Farklı memleketlerden gelmiş olabiliriz. Farklı mezhep ve dinlerden de olabiliriz. Ama hariçten bir saldırı olduğunda, bir olmak sıkılmış yumruk gibi olmak zorundayız. Kardeşlerim safları sıklaştırın ki araya şeytan ve fitneciler girmesin. Araya emperyalizmin uşakları giremesin. 15 Temmuz gecesi yaralanan, bugün hastanede ziyaret ettiğimiz o kardeşlerimiz, kendi görevlerini yapmanın yaşamış olduğu huzuru yaşıyor. Sakın ha onlar bu görevi yaptı, bu tehlike bütünüyle geçti düşüncesine kapılmayın. Tehlike devam ettiği müddetçe meydanları bırakmayın.”

Konuşmasının ardından platformdan inerek vatandaşları selamlayan Zekeriya Yapıcıoğlu’na sevgi gösteriminde bulunuldu. Kimi vatandaşlar Yapıcıoğlu’yla selfie çekti.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler