Yapıcıoğlu'ndan Berat Kandili mesajı

Yapıcıoğlu'ndan Berat Kandili mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yarın akşam idrak edilecek olan Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yarın akşam idrak edilecek olan Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Berat Kandilinin insanlık âleminin, bilhassa Müslümanların içinde bulunduğu bela, musibet ve ıstıraptan kurtulmalarına vesile olmasını temenni etti.

Zekeriya Yapıcıoğlu, yayımladığı mesajda "Allah'ın (cc) rahmeti ve bereketiyle donattığı mübarek üç ayların çok daha fazla bereketli ve rahmeti ilahinin sağanak sağanak âlemin üzerine yağdığı bir Berat Kandiline daha bizleri ulaştıran rabbimizi hamd ile tesbih ediyoruz. İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor ve tüm insanlık âleminin, bilhassa Müslümanların içinde bulunduğu bela, musibet ve ıstıraptan kurtulmalarına vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Mesajında, İslam Ümmetine meselelere ferasetle bakmayı ve vahdeti dileyen Yapıcıoğlu, "Son iki asırdır adeta bela ve musibetlerle imtihan edilen ve ümmet olarak içine düştüğümüz tefrika ateşinin ümmet coğrafyasını her geçen gün daha da ayrıştırdığı bu günlerde rabbimizden dileğimiz İslam ümmetine, meselelere ferasetle bakmayı ve vahdet nasip etmesidir." diye belirtti.

Berat gecesinin Allah'ın sunmuş olduğu bir ikram ve kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak bilinmesi gerektiğini kaydeden Yapıcıoğlu, mesajın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ümmetin kendi arasında ihtilaflar, çekişmeler, maddi manevi çöküntü ve buhranlar yaşadığı şu dönemde, İslam Coğrafyasının hazin hali ortadadır. Sömürü, işgal, yıkım, kan ve gözyaşının durmak bilmediği bu zamanda, “Her mühim iş o gecede belirlenir” ayeti sırrınca Berat gecesini rabbimizden bize sunulan bir ikram ve kaçırmamamız gereken bir fırsat olarak bilelim. Rabbimizden, her mühim işin belirlendiği bu gecede, ümmetin akıbetini ve İslam Coğrafyası’nın gidişatını hayır üzere kılması niyazında bulunurken, bu gecenin tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler