Yapıcıoğlun'dan göçükte hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı

Yapıcıoğlun'dan göçükte hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı

​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şırnak'ta bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı yayımladı.

Şırnak'ta 7 işçinin hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı maden kazasıyla ilgili yazılı bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Yapıcıoğlu, "Yaşanan bu elim kaza, sorunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarını bir kez daha gündemimize getirmiştir. Uzun yıllardan beri bir türlü çözülemeyen yoksulluk ve geri kalmışlık, ülkenin en önemli sorunlarından birisidir. Bu sorun aynı zamanda başka sorunları da doğurmaktadır. Yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizlik insanımızı, geçimini sağlayabilmek için elverişsiz şartlarda çalışmaya mecbur etmektedir. Yeterli iş güvenliği tedbirleri alınmadan yapılan işlerde binlerce işçimiz önlenebilir meslek hastalıkları ve iş kazaları sonucu hayatını kaybetmekte veya çalışamayacak derecede kalıcı sakatlıklar yaşamaktadır." dedi.

Ruhsatsız iş yeri açanlara verilen para cezasının sorunu çözmediğini belirten Yapıcıoğlu, "Kazalar ve can kayıpları meydana geldikten sonra ruhsatsız iş yeri çalıştıran veya işletmesinde yeterli iş güvenliği tedbiri almadan işçi çalıştıranlara idari para cezası veya hapis cezaları vermenin sorunu çözmediği, kazaları önlemediği gibi benzeri hadiselerin yaşanmaması için yeterli tedbirlerin alınmasına da sevketmediği açıktır. Yapılması gereken yeterli ve zamanında denetim ile şartlara uymayan işyerlerinin çalıştırılmasına fırsat vermemek; insanımızı bile bile elverişsiz şartlarda çalışmaya zorlayan fakirliğin pençesinden kurtaracak tedbirler ve iktisat politikaları uygulamaktır." ifadelerini kullandı.

"Yılların sorununun bu günden yarına çözümünün kolay olmadığının farkındayız." diyen Yapıcıoğlu mesajın sonunda şunları kaydetti: "Ancak gerçekçi adımlar atma hususunda güçlü bir irade ortaya koymanın yarına dahi kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Mevcut iktidarın bu iradeyi ortaya koymasının veya bu iradeyi ortaya koyacak bir iktidarın yakın olması temennisiyle maden kazasında yaralanan kardeşimize acil şifalar, hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum." (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler