Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yayımladığımı bayram mesajında tüm Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ederek, İslam dünyasında birlik ve beraberlik oluşması için temennide bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle verdiği mesajda tüm Müslümanların bayramını tebrik ederken, İslam coğrafyasında yaşanan iç çatışmalara ve bu nedenle yaşanan acılara dikkat çekti.

"Müslümanların değişmez gündemi İslam’ın kardeşlik esasları ve Müslümanların birliği olmalıdır." diyen Yapıcıoğlu, Arakan ve Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslümanlara reva görülenlerden ibret alınması ve ona göre tavır belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Yapıcıoğlu, "İşgaller, iç karışıklıklar, zulümler ve katliamların devam ettiği İslam coğrafyasında bir bayrama daha buruk girmenin hüznünü yaşıyoruz. Tefrika nedeniyle güçsüzleşen Müslümanların kalan güçlerini de kardeşlerine karşı kullanması ise ümmetin başındaki en büyük musibetlerdendir. Vahdeti bize farz kılan Rabbimizin emrine uymuyor olmamızın bedelinin ne kadar ağır olduğunu hepimiz yaşayarak görüyoruz. Ümmetin içine düşüğü bu perişan hal bizi neden gayrete getirmez? Yoksa bu hal, ümitlerimizi mi kırdı?" diye sordu.

Tefrikanın acılara neden olduğunu, bu durumdan kurtulmanın yolunun ise İslam’ın kardeşlik esasları ile bina edilecek Müslümanların birliği olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün Müslümanlar şunu iyi bilmeli ki; ümitsizlik kârımız değil, tefrika bize yakışmıyor. Ümmet coğrafyasının içine düştüğü bu acı ve elem dolu halden kurtuluş yolunun ise dinimize hakkıyla ittiba ve Müslüman kardeşlerimizle bir olmaktan geçtiği aşikârdır. Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasının neredeyse tamamında Müslümanları karşı karşıya getirmek için çaba sarf eden emperyalistlerin çabalarına destek anlamına gelebilecek her türlü eylem ve söylemi terk etmekle mükellef olan Müslümanların değişmez gündemi İslam’ın kardeşlik esasları ve Müslümanların birliği olmalıdır. İslam ümmetinin gündeminde olması gereken bir diğer acil konu da İslam ve İnsanlık düşmanı olan zalimlere karşı takınılacak tavırdır. Müslümanlar, Arakan ve Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde kardeşlerine reva görülenlerden ibret almalı, tavrını ona göre belirlemelidir."

Haksız yere cezaevlerine konulan ve nedenle yıllardır büyük mağduriyet yaşayanlara dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bunun yanı sıra; ülkemizde kendilerinden olmayan ve boyun eğmeyen herkesi bertaraf edilmesi gereken düşmanlar olarak gören, güvenlik bürokrasisi ve yargıda ele geçirdikleri makamları bu sözde düşmanlarına karşı etkili bir silah olarak kullandıkları apaçık ortaya çıkan güruhun mağdur ettiği yüzlerce masum, bir bayramı daha cezaevlerinde karşılayacaklar. Bu mazlumların anne, baba, eş ve çocukları ise onlarla bayramlaşabilmek için cezaevleri yollarında bayramı geçirecekler. Bazılarının çilesi çeyrek asrı geçti, henüz baba olmuşken cezaevlerine girenler dede oldular. Reva görülen ve artık apaçık bir zulüm olduğu anlaşılan bu durumun son bulması gerekir. Mazlumlara, haksızlığa uğramışlara hakkını teslim etmeden, özgürlüğü elinden alınmışları hürriyetine kavuşturmadan sadece zulüm ve haksızlık edenleri cezalandırmak adalet değildir. Zulmün devamına seyirci kalmak da zulümdür." diyerek, mazlumların cezaevinde geçirdikleri son bayram olması temennisinde bulundu.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramını tebrik eden Yapıcıoğlu, mesajın sonunda şu ifadeleri kullandı:

"İslam’ın beş temel şartından biri olan Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunanlar ve İslam’ın hâkimiyeti için çalışıp zindan ve muhacerat ile imtihan edilenler ile bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramını tebrik ederim. Arafat’ta vakfeye duran arınmış salih kulların kabul olunmuş dua ve haclarının, mazlumların reddedilmeyen yakarışlarının hürmetine Kurban Bayramının ümmetin içinde bulunduğu tefrika ve işgallerden kurtuluşuna, İslam ümmetinin kurtuluş ve vahdetine vesile olmasını niyaz ediyorum." (Fırat Arslan - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.