"Yapılan katliamlar faili meçhul kalmamalıdır"

"Yapılan katliamlar faili meçhul kalmamalıdır"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, gündem ile ilgili İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu.

BİTLİS – Bitlis’e gelen Saadet Partisi Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, 6-7 Ekim’de yaşanan katliamların faili meçhul kalmaması gerektiğini belirtti.

 

İlke Haber Ajansına konuşan Canbay, hükümetin açıklamalarının tatmin edici olmadığını söyleyerek yanlış politikalar nedeniyle çözüm sürecinin bölge sorunlarını daha da artırdığına ve şiddetin giderek tırmandığına vurgu yaptı.

 

Açıklamasında 6-7 Ekim tarihlerinde yaşananlara değinen Canbay, hayatını kaybedenlerin faillerinin hala bulunmadığını hatırlatarak, bu katliamların faili meçhul olarak bırakılmaması gerektiğini belirtti. Canbay; “Kobani olayları bahane edilerek, 6-7 Ekim de yapılan katliamlarla büyük acılar yaşanmıştır. Hükümetin attığı hatalı adımlar neticesinde bu olayların olmasına zemin hazırlanmıştır. Yapılan katliamlar faili meçhul kalmamalıdır. Katliamları gerçekleştirenler, güvenlik güçleri tarafından biran önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalıdır. Yaptıklarının hesabı mutlaka sorulmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Süreci ilk günden beri desteklediklerini, fakat sürecin hükümet tarafından yanlış bir şekilde yürütüldüğünü ileri süren Canbay, “Süreç ilk başladığında bizde bu sorun çözülecekse çözün dedik. Analar ağlamasın, akan kan dursun, huzur, barış ve kardeşlik sağlansın deniliyordu. Bundan dolayı halk bu süreci destekledi. Bu süreçte insanların temel ana hakları verilmeliydi. Bu süreç şeffaf bir şekilde sürdürülmeliydi. Fakat süreci başlatanlar, gerekli kriterleri belirlemeden yola çıktıklar. Maalesef gelinen noktada süreç yanlış yürütüldüğü için, bölgedeki sorunları ve şiddetin dozunu daha da artırmıştır.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.