"Yapılan saldırılara göz yumulmayacak"

"Yapılan saldırılara göz yumulmayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Tatvan ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada çözüm süreci var diye bölgede yapılan saldırılara kesinlikle göz yumulmayacağını belirtti.

BİTLİS- IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahanesiyle ilçede düzenlenen gösterilerde, atılan molotoflardan zarar gören belediyenin birimlerini inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Başkan Fettah Aksoy'dan bilgi aldı.

 

Ardından makama geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramda yapılan bu saldırıların insanlıkla ve inançla bağdaşmadığını ifade ederek, “Buraya saldıranlar sosyal yardımını buradan alıyorlar. Annesi, babası ve kardeşi buradan yardım alıyor. Bütün Tatvan'a hizmet eden bu binanın molotofla bombalanması, bölge halkına yapılan en ağır saldırıdır.  Hiçbir anlayış bunu kabul edemez. Bu olayları yapan herkes yargı karşısında gereken hesabı verecektir. Bununla ilgili bütün tedbirler hazırlıklar yapılmıştır. Bir daha bu bölge halkı bu tür olaylarla karşılaşmayacaktır.”Dedi.

 

“Kimsenin çözüm sürecini sabote etmeye hakkı yoktur”

Çözüm sürecinin,, kararlılıkla devam ettiğini ve çözüm sürecinin baltalanmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Gül, kimsenin çözüm sürecini sabota etmeye hakkı olmadığın belirtti.

 

Gül, açıklamasına devamla; “Ama çözüm süreci var diye, bir takım illegal yapılar, örgütün bu halkımıza yaptığı tehditler ve şantjlara asla boyun eğilmeyecektir. Kamu düzeninin ihlal eden, bu anlamda çözüm süreci var diye bunlara göz yumanlar, eğer bürokratlar da varsa, bunlar hakkında da çalışmalar yapılıyor. Her türlü adımlar atılacaktır. Bunlarla ilgili her türlü tedbirler alınmaktadır.” Şeklinde konuştu.

 

Saldırıya uğrayan tüm belediyelerine kardeş belediye ilan ettiklerini ifade eden Gül son olarak, bu anlamda Tatvan Belediyesi ile Bağcılar Belediyesi’nin kardeş belediye olarak ilan edildiği bilgisini verdi. (Şükrü Tontaş/Menderes Beysülen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.