"Yapılanlar Kürt halkına ihanettir"

"Yapılanlar Kürt halkına ihanettir"

Kobani ve IŞİD bahanesiyle özelde müteddeyin genel tüm halkı hedef alan PKK/HDP yandaşlarının saldırıları Bitlis'te kınandı. yapılan açıklamada düzenlenen saldırıların Kürt halkına ihanet olduğu belirtildi.

BİTLİS - HÜDA PAR Bitli il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Bölgede yapılan vahşet ve yıkımın kimseye fayda vermeyeceğini belirten İl Başkanı Celal Gül, yapılanların Kürt halkına ihanet olduğu değerlendirmesinde bulundu.

 

06 Ekim tarihinde HDP’nin çağrısı üzerine sokağa inen çetelerin halkın canına ve malına kast ettiğini belirten Gül, şöyle konuştu: “Yapılan vahşi katliamların Kürt halkının haklarını savunmak olduğunu beyan etmek akıllara zarardır. Siyaset yaptığını iddia eden bir partinin halkı sokağa çağırarak, sokakları savaş alanına çevirmesi akılla izah edilir bir durum değildir.


 

Yaklaşık bir haftadır halkın huzurunu kaçıran bu çeteler, İslami partileri, dernekleri, şahısları, Kur’an kurslarını, camileri, işyerlerini, resmi kurumları ve okulları hedef almıştır. Bu coğrafyada özelde mütedeyyin genelde tüm Müslüman Kürt halkına topyekün savaş ilan edilmiştir. Yapılan bu saldırılar sonucu 11 kardeşimiz şehit edilmiştir.”

 

Yapılanların kimseye fayda sağlamayacağının altını çizen Gül, “Dün olduğu gibi bugün de yapılan bu katliamlar kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu Müslüman halk, değerlerine yapılan bu saldırıları hiçbir şekilde kabul etmeyecektir. Yapılan vahşette hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.