"Yapılmak istenen İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmaktır"

"Yapılmak istenen İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmaktır"

ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretini değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, ABD'nin 'Arap NATO'su oluşturmaya çalıştığı, bununla da İslam ülkelerinin birbirleriyle savaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, ABD Başkanı Trump Suudi Arabistan'ı ziyaretini değerlendirerek, ABD'nin kurmaya çalıştığı Arap NATO'sun da ise Müslümanlar savaştırmayı hedef alındığı belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ABD Başkanı Trump'ın, Suudi Arabistan ziyaretini değerlendirdi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl binasında basın açıklaması yapan Bozan, İslam dünyasının, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bölündüğünü ve kendilerini bu hale koyan düşmanlarından medet umar hale geldiğini söyledi.

Bozan, "Birkaç gün önce ABD Başkanı Trump Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında ABD'nin organize ettiği, Arap NATO'su veya Sünni İslam NATO'su gündeme gelmişti. Haber şöyle: 'İttifakın parasını Araplar ödeyecek' Buna göre Ortadoğu'daki Amerikan liderliği güçlendirilecek, mali yük müttefiklere kaydırılacak ve silah satışları sayesinde ABD'de istihdam yaratılması sağlanacak. Çünkü ABD ile Suudi Arabistan arasında ilk aşamada 110 milyar dolarlık, gelecek 10 yılda ise, 550 milyar dolarlık bir anlaşmanın imzalandığına şahit olduk." dedi.

Bozan, ABD Başkanı Trump'ın, terör rejimi İsrail'e yaptığı ziyarette, "İran'ın nükleer silah edinmesine izin verilmemelidir. İran, bölgedeki katil terör örgütlerine verdiği maddi desteği ve askeri eğitimi derhal durdurmalıdır." Açıklamasını hatırlatarak şunları söyledi:

"Buradaki yapılmak istenen iş, İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmaktır. Sünni ülkeler ile İran arasında savaş çıkartmaktır. Bölgede muhtemel bir Sünni ve Şii çatışma, İslam âlemi için bir yıkım iken, silah sanayisinin kâr etmesi istihdam açısından ABD için bir bayram olacak ve bu vesile ile İsrail'in güvenliği daha da güçlü bir şekilde olacaktır.  Biz bu filmi daha öncede seyretmiştik."

Açıklamasında Diyarbakır'ın fethini de kutlayan Bozan, mübarek Ramazan'ın ise hayırlara vesile olmasını diledi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler