"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"

"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmada, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularında mesaj verdi.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 282 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday olarak gösterilen Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, başkanlık sistemi konusunda mesaj vererek fiili durumu yasal hale getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan aldı oyla siyasi sorumluluğu olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında mesajlar vermeye devam eden Yıldırım, "Her zaman başımız dik, gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, PKK’ye yönelik operasyonların da devam edeceğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek."

Paralel yapı hakkında da konuşan Yıldırım, "Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz." (İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler