Yaptığı hüsn-ü hat ve kaligrafiyle ilgi odağı oluyor

Yaptığı hüsn-ü hat ve kaligrafiyle ilgi odağı oluyor

Şanlıurfa'da, Din Kültürü Öğretmeni Orhan Kocabeyli, icra ettiği hüsn-ü hat ve kaligrafiyle, sanatseverlerin ilgi odağı oluyor.

Din Kültürü Öğretmeni Orhan Kocabeyli'nin, Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil Camii avlusunda tabaklar ve ebru sanatı ile bezenmiş kâğıtlar üzerinde yaptığı hüsn-ü hat ve kaligrafi eserleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 10 yıldır, hüsn-ü hat ve kaligrafi sanatını icra ettiğini söyleyen Kocabeyli, bu sanatı icra etmekten büyük zevk duyduğunu ifade etti.

Kocabeyli, "Bu sanata 10 yıl önce lise birinci sınıftayken başladım. Halen de devam ediyorum. Bu sanata ilk olarak Şanlıurfalı ressam aynı zamanda tabelacı Abdurrahman Polat ile başladım. Daha sonra ise kendi çabamızla geliştirdik. Asıl alanım hüsn-ü hattır." dedi.

Bu sanatı hem hobi hem de bir gelir kaynağı olarak yaptığını aktaran Kocabeyli, "Eserlerimize genel de yerli ve yabancı turistler rağbet gösteriyor. Şanlıurfa halkı için boğaz kültürü daha önemli olduğu için fazla önem verilmiyor. Nispeten de olsa az bir rağbet gösteriyorlar. İnsanlarımız bir Arapça yazısını gördüklerinde öpüp başına koyuyor. Bu konuda halk tarafından güzel bir sahiplenme oluyor. Arapça harfleri görünce Allah'ı hatırlıyorlar. Bizim hat ile yapılan eserlerimiz de evlerde, işyerlerinde asılıyor." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler